4423fi.jpg

12 leuke winterse uit-en thuistips met kinderen tijdens de kerstvakantie

20/12/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Het is weer kerstvakantie, hoog tijd om samen pirouettes te draaien op de schaatsbaan, old school kerstfilms te bekijken in de zetel of kerstmarkten te bezoeken met het hele gezin. Berg die tablet en videospelletjes op, haal alle gezelschapsspelletjes uit de kast en geniet van extra winterse quality time! We vroegen aan mamablogster Lobke, mama van Kobe en Frauke, dagtrippers van het eerste uur, hoe zij haar kinderen 14 dagen bezighoudt tijdens de kerstvakantie.

jongen met dinostaart

Dino anyone?

 1. Bezoek samen met het hele gezin een leuke kerstmarkt en dan bedoelen we niet de kerstmarkt in het dorp, maar een echt leuke kerstmarkt zoals Hasselt of Brussel.
 2. Ga eens naar een museum waar je nog nooit eerder bent geweest. Wat dacht je van Trainworld in Schaarbeek of het dinomuseum in hartje Brussel. Wedden dat je kinderen dit fantastisch vinden?
 3. Kijk samen naar een kerstfilm waar je zelf als kind ook van genoten hebt? Wat dacht je van Home Alone, Beethoven of White Christmas? Nostalgie alom!
 4. Ga naar de Winterefteling en beleef er een zalige gezinsdag. Strijk er neer bij een vuur op één van de vele pleinen en luister naar de mooiste winterse liedjes!
 5. Organiseer een winters kookdagje en maak bijvoorbeeld een lekkere kom erwtensoep, worstenbroodjes, pannenkoeken of warme chocolademelk. Mmmmmmmm….

meisje speelt met pop

Knutselen en niets doen

 1. Ga naar een theatervoorstelling met de kinderen. 
 2. Plan een bioscoopdagje. De nieuwe Frozen of nachtwachtfilm al gezien? 
 3. Niets is gezelliger dan samen pirouettes draaien op een ijspiste. Op heel wat kerstmarkten vind je tijdens de kerstvakantie ijspistes in openlucht. 
 4. Blijf lekker binnen en maak er een heerlijke knutselnamiddag van. Op mijn blog vind je heel wat inspiratie voor leuke winterse DIY-projecten. Wat dacht je ervan om je eigen poppenbedje of stokpaard te knutselen?
 5. Ga lekker buitenspelen! Niets is leuker dan buiten gaan wandelen, ook al is het berekoud. Trek je warmste kleren aan en geniet van de winterse buitenlucht. Ben je helemaal verkleumd? Geniet daarna van een heerlijk warme chocomelk.
 6. Doe eens een dagje NIETS. Kinderen moeten zich toch lekker eens kunnen vervelen. Gewoon samen rondhangen in de zetel en genieten van elkaars knuffels kan ook geweldig gezellig zijn tijdens de kerstvakantie.
 7. Bouw samen tenten in de woonkamer en maak een winterpicknick. Eet voor één keer eens niet aan tafel maar gezellig samen op een dekentje op de grond. Het leven is een feest, toch?

Meer leuke uit-en thuistips voor kids vind je op Lobke’s inspiratieblog via deze link

jongen en meisje in tent