4756fi.jpg

15 dingen die elke zwangere vrouw (stiekem) weleens doet

2/09/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Als je zwanger bent, dan doe je al eens dingen die je op een ander moment misschien nooit zou doen. Je prioriteiten liggen nu eenmaal anders, of je bent zo moe/misselijk dat het je allemaal niets meer kan schelen. De kans is bijvoorbeeld groot dat je (één van) deze dingen weleens hebt gedaan:

 1. De hele dag rondlopen met een broek waarvan de rits en de knoop openstaan. Of thuiskomen en onmiddellijk je bh uitzwieren.
 2. Je niet scheren. Je oksels, dat lukt misschien nog, maar alles wat zich onder je navel bevindt, dat hou je nu eventjes zo naturel mogelijk!
 3. Iets laten vallen en het niet oprapen. Oeps, niet gezien …
 4. Alleen nog rondlopen op teenslippers. Of zelfs op Crocs, waarom niet? Want hallo daar, cankles en opgezwollen voeten!
 5. Je gedrag op je hormonen steken. Ene keer maar, die andere keren waren het écht wel je hormonen!
 6. Doelbewust je hand onder je buik houden. Kwestie dat het duidelijk is dat je echt zwanger bent, en dat je niet gewoon verdikt bent. Voor de zekerheid wrijf je nog eens over je buik ook, zodat het écht duidelijk is.
 7. Een klein beetje in je broek plassen. Hé, hoe kan je nu verondersteld worden je blaas op te houden als het gewicht van een baby erop duwt? En zeker als je moet niezen, of lachen, of als je al een halfuur niet naar het toilet bent geweest!
 8. Op je eentje zitten huilen. Omdat je striemen ontdekt hebt, omdat iemand commentaar gaf, of omdat je favoriete koffiekoek uitverkocht was bij de bakker.
 9. Op je tepels duwen om te zien of er melk uitkomt. Gewoon om jezelf gerust te stellen dat het wel snor zit met die melkproductie.
 10. Overdrijven met de zwangere ‘ganzenpas’, zodat het er allemaal nog net iets echter en zwaarder uitziet.
 11. Je prenatale vitamines vergeten te nemen.  Ach ja, morgen komt er nog een dag, je zal er dan wel aan denken!
 12. Je zwangerschap als een excuus gebruiken om iets niet te moeten doen. Tja, plotse bewegingen kunnen voor voortijdige weeën zorgen! Zoals plots uit de zetel komen, dat wordt ten strengste afgeraden! ;-)
 13. Een scheetje laten in het openbaar. Oeps … gewoon weglopen en doen alsof er niets aan de hand is!
 14. Te veel tijd spenderen om de perfecte hoek te vinden voor een mooie selfie met je bolle buik. Tja, die bolle buik is er maar even, dus moet je zorgen voor mooie foto’s om achteraf nostalgisch te kunnen terugkijken!
 15. Niet opletten tijdens conversaties. Omdat je aan het nadenken bent over wat er nog allemaal op je geboortelijst moet staan, welke naam je nu eigenlijk het mooiste vindt of wat je nu met die doopsuiker gaat doen. Of gewoon omdat je aan eten denkt, dat kan ook

 

Bron: BuzzFeed