15 tips voor aanstaande papa's

  • door Mamabaas

Aanstaande papa’s, we geven het toe: een zwangere vrouw is niet altijd de gemakkelijkste. Daarom geven we jullie graag enkele tips mee. Als jullie de komende maanden tot aan de bevalling willen overleven, dan is het raadzaam om onderstaande tips in het achterhoofd te houden. Zeg niet dat we jullie niet gewaarschuwd hebben! En eh, graag gedaan hoor ;-).

1. Eet nooit het laatste stukje op

Tenzij ze expliciet heeft vermeld dat het ok is natuurlijk. Maar als je een restje taart in de koelkast ziet staan, dan is het geen goed plan om dat op te eten. Doe je dat toch, dan kunnen wij enkel adviseren om heel hard weg te lopen!

2. Volg je vrouw in haar goestingskes

Als ze zin heeft in hamburgers, haal het dan vooral niet in je hoofd om naar huis te gaan met pizza. Het is niet omdat je favoriete hamburgertent gesloten is, dat je daarom zomaar kan overschakelen op pizza. Als ze zin heeft in hamburgers, dan heeft ze zin in hamburgers. Ook al moet je daarvoor tien kilometer omrijden!

3. Zuip je niet te pletter in haar aanwezigheid

Zwangere vrouwen mogen niet drinken. Dat betekent niet automatisch dat jij geen alcohol mag drinken in haar buurt (dat zal je wel snel aanvoelen). Maar je echt lamzuipen terwijl zij naast je zit met een glaasje water, dat zou je weleens heel snel een nachtje in de zetel kunnen opleveren.

4. Maak geen grapjes over hechtingen na de knip

Het lijkt misschien grappig om de dokter te vragen om je vrouw zeker nauw genoeg te hechten down under. Maar geloof ons, op dat moment zal je vrouw hoogstwaarschijnlijk niet in the mood zijn voor zulke grapjes.

5. Klaag niet over het feit dat ze zo vaak moet gaan plassen

Stel je voor dat er een mensje op jouw blaas zit. En stel je dan voor dat je partner klaagt telkens je naar het toilet gaat. Zou jij dat grappig vinden, of zou je dan geneigd zijn te vloeken en te roepen dat je een BABY OP JE BLAAS HEBT ZITTEN? Bij deze … ;-)

6. Geef haar geen stress over de bevalling

Je helpt haar echt niet vooruit door telkens opnieuw te beginnen over “Ik zou zóveel schrik hebben. Heb jij geen schrik?” Ook vreselijke verhalen die je gehoord hebt over de bevalling hou je beter voor jezelf.
Een goeie tip: telkens je geneigd bent om zoiets met haar te delen, geef je haar in de plaats daarvan een compliment. Scoren!

7. Klaag niet over de rommel in huis

Ter info, het is vrij gevoelloos om te klagen over rommel tegen een vrouw die nauwelijks nog aan de grond kan om iets op te rapen. Just saying

8. Toon interesse

Als je vrouw wil praten over babynamen of over hoe jullie de babykamer zouden inrichten, toon dan interesse. Als je blij bent dat je een baby krijgt, toon haar dan ook dat je deel wil uitmaken van het volledige proces. Ook al lig je misschien niet wakker van de precieze tint voor de muren ….

9. Probeer mee te gaan naar de gynaecoloog

Nogmaals, als je blij bent dat je een baby krijgt, probeer dan echt deel uit te maken van het volledige proces. Niets zo magisch als voor het eerst je kindje op dat scherm zien en de hartslag horen. Het is voor je vrouw veel leuker als jullie dat samen kunnen beleven. En aangezien jij niet zwanger bent, is zo’n echo het dichtste dat je al bij de baby kan komen tijdens de zwangerschap!

10. Leg je vrouw geen druk op over hoe goed andere vrouwen eruitzien na hun zwangerschap

Als je denkt: “Wow! Beyoncé heeft net een kind gekregen en ziet er geweldig uit!” Dan zeg je misschien beter: “Beyoncé ziet er niet slecht uit, maar ja, da’s ook logisch met al die personal trainers en een privé-kok!”

11. Zorg ervoor dat je niet te hard ruikt

De meeste zwangere vrouwen zijn nogal gevoelig aan geurtjes, dus het is nu nog meer aan te raden dan anders om daarop te letten. Als je bent gaan lopen, passeer dan eerst langs de douche vooraleer je naast haar in de zetel ploft. En nee, tien keer spuiten met je aftershave is ook nergens voor nodig!

12. Geef haar niet alleen babykleertjes cadeau voor haar verjaardag

Je zou haar niet willen het gevoel geven dat ze vanaf nu alleen maar mama is, en niets anders dan dat, toch?

13. Geef geen commentaar op haar fysieke veranderingen

En dat betekent ook dat je haar eigen commentaar NOOIT mag bevestigen. Als ze zegt “ik zie eruit als een aangespoelde walvis”, zeg dan nooit van je leven “ja, eigenlijk wel!”.

14. Vertel niet eindeloos over hoe geweldig je mama, je zus (of god sta je bij, je ex) was tijdens haar zwangerschap

Serieus, daar heeft ze geen enkele boodschap aan, en ze zal het alleen maar opvatten als kritiek.

15. Klaag niet over haar hormonen

Doe je dat toch, dan zal je achteraf pas écht weten wat een slecht humeur en last van haar hormonen betekent … U weze gewaarschuwd!

 

Bron: BuzzFeed