5084fi.jpg

Kerstmis met en zonder kinderen: de 6 verschillen

24/12/2019

Vroeger, voor de kindjes er waren, was de kerstperiode een drukke en vreugdevolle periode. Het huis versieren, pakjes kopen, eten klaarmaken, lichtjes overal,... Een warme tijd waar we volop naar uitkeken. Nu de kindjes er zijn is het nog steeds een warme tijd waar ik naar uitkijk. Alleen lijkt het nu nog drukker… En dat is niet het enige verschil.

 1. Zo moeten de lichtjes nu altijd branden. Want waarom hangen die daar anders? En dat is toch oh zo leuk? Leve de LED-verlichting!
   
 2. Als je denkt dat katten een gevaar zijn voor de kerstboom, dan heb je het mis. Die kleurtjes, blingbling en het breekbare zorgen voor pure aantrekkingskracht voor onze twee kleine mannen. Aan dit tempo hangt er tegen volgende week geen kerstbal meer in de boom. Gelukkig hebben we al niet-breekbare exemplaren sinds de katten er zijn.
   
 3. "Blijf daar af", "Niet aankomen!" en "Neen, dat is geen speelgoed" zijn de zinnetjes die ik nu het meeste uitspreek. Ik had eerder "Zalig Kerstfeest" in gedachten.
   
 4. Jezelf klaarmaken voor een feest is ook een hele opgave. Er is er altijd wel eentje die zijn snotneusje nog net op tijd aan jouw kleedje kan afvegen, ook al tracht je nog op spectaculaire wijze weg te duiken.
   
 5. Nog onmogelijker is het om de kinderen zelf netjes te houden tot je op het feestje bent. Ze vinden altijd wel nog ergens een goed verborgen stukje chocolade om over hun mooiste hemdje te smeren. Misschien toch maar eens een hemdje in chocolade/camouflagekleur overwegen.
   
 6. De pakjes onder de kerstboom zijn in het begin leuk. Maar na de zoveelste keer "Wanneer is het nu kerstmis?", "Mag ik de pakjes nu al open maken", "Waarom duurt dat nu zo lang?",... heb je zin om die pakjes snel zelf open te maken. Dat laatste beetje zelfbeheersing stellen ze extreem op de proef op 23 december.
   

Toch kijk ik er dit jaar nog harder naar uit, naar die feestdagen. De kindjes zijn nu beiden oud genoeg om echt mee te vieren en alles te beleven. Ook al is het drukker en zal ik stiekem een beetje blij zijn als de boom/het gevaar weg is, ik ga van ieder moment genieten met mijn gezin en familie. Want ik zou nooit meer zonder willen!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes