5357fi.jpg

4 tips om een einde te maken aan die bedstrijd (en win een hippe dekbedovertrek van Mistral!)

28/06/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Kinderen en bedtijd, dat is niet altijd een goeie combinatie. Je kind op tijd in bed krijgen is soms echt geen sinecure. Jammer genoeg hebben we geen kant-en-klare oplossing die voor elk kind werkt om een einde te maken aan die bedstrijd, maar we hebben wel een aantal tips met een grote slaagkans!

  1. Kondig duidelijk aan wanneer het bedtijd is, en hou daarbij rekening met je kind en wat het aan het doen is. In plaats van je kind plots te overvallen met “En nu is het bedtijd!” kan je  op voorhand duidelijk aangeven dat het bedtijd is wanneer dat ene filmpje is afgelopen, wanneer die tekening af is of wanneer dat spelletje is uitgespeeld. Zo krijgt je kind de kans om af te werken wat het aan het doen was, en is het voorbereid op wat er komt.
  2. Het klinkt misschien afgezaagd, maar regelmaat kan echt dé sleutel zijn om je kind vlot in bed te krijgen. Zorg voor een vast ritueel: eerst naar het toilet, dan in bad, tanden poetsen, pyjama aan en in bed. Zo weet je kind perfect wat er hem of haar te wachten staat, en die regelmaat werkt rustgevend. Probeer bovendien een vast uur te hanteren waarop je kind gaat slapen.
  3. Integreer ook een verhaaltje in het slaapritueel. Dat biedt niets dan voordelen: je kind krijgt de kans om tot rust te komen, het kan nog even genieten van jouw aandacht en nabijheid, het avondritueel wordt op die manier iets leuks, en bovendien is het bewezen dat regelmatig verhaaltjes voorlezen je kind taalkundig vooruit helpt. Laat je kind ook zélf het verhaaltje kiezen, zo heeft hij of zij het gevoel zelf zeggenschap te hebben tijdens het avondritueel.
  4. Zorg voor een aantrekkelijke slaapplek. Geef je kind inspraak, en laat hem of haar mee leuke spulletjes uitkiezen voor op zijn of haar kamer. Een knus nachtlampje, een paar lievelingsknuffels en een mooi dekbed: zo wordt die slaapplek echt een persoonlijk plekje waar je kind ’s avonds met een grote smile naartoe trekt. Ik weet niet of het voor alle kinderen geldt, maar mijn kinderen zijn echt enthousiast als ze zelf mogen kiezen welke verse lakens er opgelegd worden wanneer alles in de was gaat.
    Deze hippe dekbedovertrek met panda’s van Mistral bijvoorbeeld, die zorgt ongetwijfeld voor zoete droompjes bij kleine dierenvriendjes.

 

 

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen. De winnaars worden per e-mail op de hoogte gebracht.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes