8267fi.jpg

5 dingen die je vast herkent als je een peuter hebt

9/06/2022

Een kleine bloemlezing uit ‘vaststaande feiten met een peuter in huis’.

  1. Koop je kind een nieuw paar schoenen en na 24 uur zien ze er alweer tweedehands uit. Ik krijg de tippen van mijn schoenen niet eens kapot. Mijn peuter kan tippen verslijten op een kwartier.
  2. ‎'Nee' is het favoriete woord. En later wordt die woordenschat uitgebreid met volwaardige zinnen zoals 'Dat is niet eerlijk', 'Je bent mijn vriend niet meer' of 'Je bent stout'. Je kunt het schudden als peuterouder, die status als fulltime held ben je echt wel kwijt.
  3. ‎Elke gebeurtenis kan ontaarden in een ware strijd. Als je peuter beslist dat de roze kousen prikken, dan wens ik jou minstens 3 paar alternatieve sokken toe. Zodat jij wel voor de lunch de school haalt.
  4. ‎Heftige emoties kunnen heel plots de kop opsteken. Als je peuter zelf probeert een trui aan te trekken en je opeens een spartelend kind ziet liggen: boos, met het hoofdje door een mouwsgat, hou dan vooral je lach in. Het is zo vertederend dat ze zelf proberen en eigenlijk moeten we applaudisseren voor hun drang naar zelfredzaamheid.
  5. De fantasie gaat eindeloos door. Ze zijn goddelijk naïef. En bovenal: Wat je ook (mis)doet als ouder, ze blijven eindeloos veel van ons houden met een ongeremdheid die wij als volwassenen niet meer kennen.

Ik kan alleen maar besluiten dat peuters geweldig vermoeiend zijn, maar ook dat ik de mijne geweldig graag zie...

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes