5 tips voor een onvergetelijk communie- of lentefeest

Binnen een paar maanden is het zover: het communiefeest van mijn oudste. In 1 woord? Stress. Ik wist het eventjes niet: waar gaan we het feest doen, thuis of op locatie? Houden we het kleinschalig? Waar moet ik allemaal aan denken? Maar nu, na een kleine ‘inhaalbeweging’, hebben we het hier helemaal onder controle. Zo ongeveer dan toch :-). 5 tips van een ‘bijna’ ervaringsdeskundige.

communiekaartje, Tadaaz

1. Voorbereiding. Voorbereiding. Voorbereiding.

Help, mijn dochter doet haar communie. Zo voelde het een paar weken geleden, als een lichte paniek. Vooral aangezien ik dus werkelijk niet de meeste georganiseerde persoon ben. Ondertussen heb ik een inhaalbeweging gemaakt en ben ik vol-ledig on top of things. Print gewoon deze checklist van Tadaaz uit en je bent ook good to go!

De drie ‘dringendste’ to do’s:

 • Vind een toffe locatie en ga op tijd outfitshoppen voor het feestvarken.
 • Ik kon bijna niet geloven dat je al in januari een outfit moest gaan zoeken voor een feest in april. Maar, geloof me, het is dus echt waar.
 • Zorg dat je iedereen op je gastenlijst ruim op voorhand de datum doorgeeft. Als je het helemaal goed wil doen: maak een mooie uitnodiging! Je vindt leuke opties op Tadaaz ).
placemat Tadaaz communie

2. Maak er een echt kinderfeest van : als de kinderen blij zijn, zijn wij dat ook.

Ik meen dat echt. Het heeft weinig zin om een vijfgangenmenu te voorzien als de helft van je gasten tussen 2 en 8 jaar oud zijn. Dus, bij ons:

 • Een aangepast menu voor de jongsters
 • Een toffe locatie met speeltuin
 • En, een gouden tip: placemats slash kleurplaten. Want ondanks het aangepaste menu kan het aan tafel blijven zitten tijdens het eten nogal euh … uitdagend zijn? Je kan er zelfs via Tadaaz een setje kleurpotloden bij bestellen – dan heb je meteen het ‘cadeautje’ voor de kids.
vlaggenlijn communie Tadaaz

3. Zorg voor een Instagramwaardige decoratie.

Je dochter/zoon doet maar 1 keer zijn communie/lentefeest. Komaan, dan mag het toch eens wat meer zijn, nee? Er zijn echt ongelofelijk veel opties. Vraag misschien wat input van het feestvarken (en houd er waar mogelijk rekening mee :-))? Hier gaan we voor:

 • Placemats slash kleurplaten.
 • Opblaasbare letters met ‘Fien – communie’
 • Naamkaartjes voor op de tafel
 • En een keischone vlaggenlijn om het af te maken! 
noteblocs communie Tadaaz

4. Denk ook aan jezelf, moeder!

Ik vind dat je de gelegenheid schaamteloos mag/moet misbruiken/aangrijpen om jezelf eens goed te verzorgen. Dat wil zeggen: koop een nieuwe outfit voor het feest, plan een kappersbezoek, zorg voor voldoende cava op het menu … (om dat gemiste vijfgangenmenu te compenseren :-).

koffiemok Tadaaz communie
bloempotje communie Tadaaz

5. Zorg voor een mooie ‘herinnering’.

De dag zelf gaat zo snel voorbij zijn, dat weet ik nu al. Niks leuker voor je kid om ‘iets’ te hebben als herinnering aan de dag. En die herinnering kan je dan ook meteen aan al je gasten uitdelen, als bedankje.

Keuzestress! Maar ook dat hebben we hier dus compleet onder controle (echt, ik geloof het zelf bijna niet). Liggen klaar:

 • dankkaartjes (portret van het feestvarken, met de ‘outfit’ van de dag)
 • magneten met foto
 • voor de kids: kleurpotlooddoosjes
 • Nog iets extra voor de meters: een klein cactusje met gepersonaliseerde wikkel en een keimooie koffiemok.

Et voila. We zijn er hier dus tegen alle verwachtingen in volledig klaar voor!

Veel succes iedereen! En nu duimen voor supermooi weer!