2702fi.jpg

Evelien

Evelien, (1981), gehuwd, 2 dochters: Fien (2010) en Hannah (2012)

Werkt fulltime als uitgever

Beste eigenschap: Ik zie altijd alles zitten. ‘Neen, het is zo erg niet.’, ‘Het komt wel in orde.’, ‘Happy thoughts!’ zijn mijn vaste zinnetjes.

Slechtste eigenschap: Ik kom altijd en overal te laat. Zelfs bij mijn bevalling. Nog net niet op mijn trouwfeest. Het is een genetische afwijking. Ik kan er werkelijk niets aan doen.

Volmaakt gelukkig in het weekend, als we allemaal gezellig in de zetel hangen, de ochtendhumeurtjes zijn opgeklaard en we samen naar een tekenfilmpje kijken. Of ‘s avonds als ik een boekje voorlees terwijl ze op mijn schoot zitten/liggen. Of ‘s avonds, als iedereen in bed ligt, en ik naar een filmpje of serie kan kijken met een glaasje cava bij de hand… Of als ik aan het cruisen met de auto, het liefst met de ramen naar beneden, luidkeels meezing met de radio en op weg ben naar één of ander shoppingwalhalla.

Ik heb de pest aan mensen met verborgen agenda’s. En aan vaatwasmachines leegmaken. En aan tanken of, nog erger, aan de auto wassen als het buiten ijskoud is.

Ik zou wel eens voor een dagje in een andere eeuw willen rondlopen.

Mijn favoriete auteur: De tijden van wekelijks één of meerdere boeken verslinden, zijn voorlopig even voorbij. Geef mij nu maar een boek van Agatha Christie: er is altijd een goede whodunit, het bevat een vleugje romantiek en het is lekker (ont)spannend.

Dit waardeer ik het meest bij vrienden: Ik hou van babbelaars met veel humor die ook goed kunnen luisteren (want ik ben blijkbaar zelf de personificatie van Kabouter Kwebbel.)

Mijn favoriete motto: ‘Carpe Diem’. ‘Que sera, sera’. En: ‘This too shall pass’, als het eens een offday is.