3606fi.jpg

6 x spelen met je eten

21/03/2018

Wil je eens iets anders doen met het eten of wil je samen met je kinderen iets maken? Deze 6 leuke spelletjes zijn ideaal om je mee te amuseren. Samen met je kinderen een pizza maken of boterhammen pimpen. Het is allemaal mogelijk…

1 Homemade pizza

Eten maken en kinderen entertainen in één? Het kan, homemade pizza is je vriend! Haal een paar kant-en-klare pizzabodems in huis, smeer er een dun laagje tomatenpassata op, al dan niet met extra kruiden of gesnipperde ui. Dan is het aan de kinderen. Laat ze zelf kiezen wat erop moet: champignons, olijven, paprika, ham, feta, mozzarella, rucola, geraspte kaas of extra salami – wat je maar lekker vindt…

 

2 Vieruurtje prikken

Prik eens een vieruurtje. Mozzerellaballetjes met kerstomaten, fruit op een stokje, salami of kaas met een druifje… Wat je zelf geprikt hebt, smaakt altijd beter!

 

3 Boterhammen pimpen

Minder gezeur, meer gepimpte boterhammen! Haal je koekjesvormen boven en steek leuke vormen uit je boterhammen. En de korstjes? Die mogen voor een keertje blijven liggen.

 

4 Chique feesttafel dekken

Dek samen een chique feesttafel. Het maakt niet uit of je (weer) gewoon spaghetti eet, of toch iets anders, toch? Mooi servies, fijn muziekje, kaarsen… En niet vergeten: eerst placemats, menu’s en naamkaartjes knutselen voor iedereen!

 

5 Zoek-je-hapje

Zoek-je-hapje. Als je een vieruurtje tevoorschijn haalt, wordt het plots magisch stil in huis. Waarom zou je dat moment dus niet wat langer rekken?

  • Verstop het vieruurtje en schrijf of teken bij verschillende stopplaatsen aanwijzingen op post-its.
  • Ook leuk: een touw spannen – dwaze omleidingen inbegrepen om de zoeker(s) te leiden naar het lekkers.

 

6 Gezichtje in de paprika

Geen fans van paprika bij jou thuis? Probeer dit eens: snijd het hoedje er bovenaan af en kerf een griezelig gezichtje in de paprika. Om het nog echter te maken, laat wat tomatensaus uit de mond lopen. Moehahahaaa!

cover van het boek mijn kind verveelt zich nooit

Meer lezen? Koop het boek!

Uit het boek ‘Mijn kind verveelt zich nooit’ van Sarah Devos met illustraties van Emma Thyssen.

Dit artikel kun je terugvinden op pagina 140 - 142

 

Wil je meer informatie over het boek of wil je het kopen, klik dan hier.

 

Meer artikels?