2874fi.jpg

9 tips voor indoor kinderplezier

25/10/2019

Weekend, vakantie… eindelijk! Daar kijkt je kroost naar uit. Lekker ravotten, zonder verplichtingen. Maar op jouw voorhoofd verschijnt een lichte frons bij het idee dat je ze constant moet weten te entertainen, ook als het regent… Geen zorgen, we geven je tal van tips om je bengels een leuke tijd te bezorgen.

9 tips voor indoor kinderplezier

In ons Belgenland is de zon niet altijd je trouwe bondgenoot, maar ook tussen vier muren, thuis of op verplaatsing, valt heel wat te beleven. 

 1. Niets zo gezellig als lekker lang in bed of in de zetel luieren op een zondag of bij druilweer. Samen soezen, wat lezen, filmpje kijken. Alles mag, niks moet. 
   
 2. Tover de zolder of (speel)kamer om tot een heus tentenkamp. Een prinsessentent vol glam en glitter, een rovershol of een ridderhut: succes verzekerd. Haal die lakens, kussens en wasknijpers én die verborgen architect in je tevoorschijn.
   
 3. Organiseer een knutselatelier in je woonkamer. Krantenpapier of een stuk plastic over de tafel en uitspreiden die potjes (vinger)verf, potloden en stiften, lijm, schaar, papier… De namiddag is om voor je het weet. (Nadien heb je wel een beetje opkuiswerk, dat geven we grif toe… Maar je kunt het ook evengoed een paar dagen door de vingers zien en het huis wat rommelig laten, want morgen zijn ze daar weer ). 
   
 4. Duik samen de keuken in om te kokerellen. Of laten we zeggen… dessertjes te maken (lees: de potten uit te likken). 
   
 5. Diertjes spotten in een tuin- of dierencentrum is altijd een winner. 
   
 6. Je zwempak of bikini bovenhalen in guur weer en omgeven worden door een bende joelende kinderen is misschien niet meteen jouw droomscenario van hoe je je vakantie doorbrengt, maar je kids vinden een uitstapje naar het zwembad altijd geweldig. Is er eentje in de buurt met glij- en wildwaterbanen? Niet twijfelen!
   
 7. Een museum hoeft niet saai te zijn, integendeel. Heel wat musea bieden interactieve activiteiten aan voor een fantastische namiddag- of zelfs dagtrip. Een greep uit het aanbod:
 • Technopolis (Mechelen): waar de kleine wetenschapper in je kind (of jezelf?) op een speelse manier tot leven komt.
   
 • Speelgoedmuseum (Mechelen): uitleg overbodig…
   
 • Museum voor Natuurwetenschappen (Brussel): waar de dino’s herrijzen en waar je altijd terecht kan voor leuke rondleidingen en expo’s. 
   
 • De wereld van Kina (Gent): een natuurmuseum voor kinderen met allerlei toffe tentoonstellingen.
   
 • MAS (Antwerpen): er worden fijne, interactieve familierondleidingen georganiseerd.
   
 • Bakkerijmuseum (Veurne): met rondleidingen voor kleuters, gezinszoektochten, lekkere workshops…. En je kunt er zelfs een verjaardagsfeestje organiseren. 
   
 • Het stadsmus (Hasselt): er is een kinderparcours uitgestippeld. 
   
 • Chocolademuseum (Brugge): waar je met de kinderen onder andere het chocolala-spel kan spelen. Met een smakelijk geschenkje op het einde…
   
 • Hidrodoe (Herentals): waar je op een ontdekkingstocht gaat door de wondere wereld van water, binnen én buiten.
   
 • Muziekinstrumentenmuseum (Brussel): een plek waar muzikale kindjes hun gading vinden. Er staan ook gezinsactiveiten op het programma.
   
 • ABC-Huis (Brussel): een interactieve studio met een cinema/theaterzaaltje, ateliers, een kindvriendelijke keuken… Enkele keren per jaar worden er familieweekends georganiseerd.
 1. Trek naar de bibliotheek. Boeken genoeg om je kindjes bezig te houden (laat ze zelf op ontdekking gaan). Er worden ook vaak voorleessessies gehouden. Check het programma van je plaatselijke bib. 
   
 2. Met een paar stevige oordopjes en een aantal magazines bij de hand overleef je het zeker: de binnenspeeltuin. En je kinderen amuseren zich te pletter. 

Extra tip: toch plots inspiratieloos? Neem een kijkje in de agenda van UiTmetVlieg.be. Je vindt er tal van activiteiten en uitstapjes met kinderen, van theater of circus tot muziek en aanraders van andere ouders.  

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes