7559fi.jpg

9 voordelen van je baby te dragen en 5 draagdoeken in de kijker

26/07/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Je baby dragen is niet alleen gemakkelijk, het biedt ook heel wat voordelen, zowel voor je baby als voor jezelf. Je kan je baby al vanaf de geboorte dragen en kan ermee doorgaan zolang jij en je kindje je daar comfortabel bij voelen. We zetten een aantal voordelen op een rijtje en zetten enkele draagdoeken in de kijker.

Voordelen

 1. Geborgenheid
  Na negen maanden in je buik heeft je pasgeboren baby een grote behoefte aan warmte, aanraking en liefde. Die huidhonger kan je stillen door je baby te dragen. Geen schrik: je kan een jonge baby écht niet verwennen door hem te dragen!
 2. Verlichting bij krampjes en/of reflux
  Wanneer je je kindje draagt, zit hij rechtop en met zijn knietjes omhoog. Op die manier ontspannen de darmpjes en vloeit melk minder snel terug.
 3. Taal- en sociale ontwikkeling
  Veilig bij jou pikt je kindje veel op van de wereld om zich heen. Zo maakt je kleintje sociale contacten vanop de eerste rij mee en hoort hij ‘gewone’ taal.
 4. Spierontwikkeling
  Tijdens het dragen beweegt je kindje met jou mee. Op die manier wordt hij fysiek sterker en houdt hij zijn nekje sneller recht.
 5. Minder huilen
  Door jouw nabijheid, stem, hartslag, ademhaling en geur voelt je kindje zich veilig en geborgen waardoor hij minder huilt.
 6. Borstvoeding
  Door het huidcontact met je baby produceert je lichaam oxytocine, en dat stimuleert de toeschietreflex. Bovendien pik je sneller de hongersignalen op van je kindje als je zo dichtbij bent.
 7. Handen vrij
  Als je je baby draagt, heb je ondertussen je handen vrij om andere dingen te doen. Een winkelkar duwen, je oudere kindje een handje geven, het huishouden doen … Handig!
 8. Minder babyblues
  Door het huidcontact met je baby produceert je lichaam oxytocine, en dat hormoon wordt ook weleens het ‘gelukshormoon’ genoemd. Daardoor vloeien er minder traantjes en heb je meer vertrouwen als mama.
 9. Band met papa
  Ook papa’s kunnen hun kindje dragen. En ook papa’s maken dat gelukshormoon oxytocine aan dankzij het huidcontact met hun kindje.

Draagdoeken in de kijker

Wil je je kindje graag dragen, maar weet je niet goed welke draagdoek je moet kiezen? Hier heb je een overzicht van alle draagdoeken die bij Dreambaby verkocht worden. We zetten een paar toppertjes op een rijtje! 

TricotSlen

1. Babylonia Tricot-Slen Bamboo

Deze Tricot-Slen is gemaakt van luxueuze en ultrazachte Bamboo. Je kan je baby op zes verschillende manieren dragen met deze draagdoek, en je kindje zit altijd in de ergonomische M-houding. De stof is ademend, hypoallergeen en antibacterieel. Ideaal voor beginnende dragers en geschikt voor baby’s van 3,5 tot 15kg.

Tricot Slen

2. Babylonia Tricot-Slen Organic

De Tricot-Slen Organic is gemaakt uit 100% biologisch katoen en kan het hele jaar door gebruikt worden. In de zomer is het lekker koel en in de winter heerlijk warm dankzij het unieke materiaal dat ademend is, makkelijk vocht afvoert en snel droogt. Je kan je baby op zes verschillende manieren dragen en je kindje zit altijd in de ergonomische M-houding. Ideaal voor beginnende dragers en geschikt voor baby’s van 3,5 tot 15kg.

draagdoek

3. Babylonia Tricot-Slen Design

De Tricot-Slen Design is een stijlvolle draagdoek, gebreid met twee kleuren garen. Een supermooi ontwerp met dezelfde eigenschappen als de Tricot-Slen Organic.

4. ByKay Stretchy Wrap Deluxe

De Stretchy Wrap Deluxe wordt veel gebruikt als babydrager voor pasgeboren baby’s, omdat ze zich er heerlijk geborgen in voelen zoals in de buik. De draagdoek kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot 18kg. Je kan er je kindje op de buik of op de heup mee dragen.

draagdoek

draagdoek

5. Love Radius Basic

Deze budget- en gebruiksvriendelijke draagdoek is ideaal voor de beginnende drager: de draagdoek is makkelijk en snel aan te doen, en je kan je kindje in de draagdoek zetten en er terug uitnemen zonder de knoop los te maken. De draagdoek is luchtdoorlatend en dus ideaal voor in de zomer. Je draagt je kindje met het gezichtje naar je toe op de buik, en je kindje zit in de ergonomische M-houding. Geschikt voor baby’s vanaf de geboorte tot 14kg.

Workshops

Wil je graag de verschillende opties en materialen leren kennen om je kindje te dragen? En/of weet je niet goed hoe je zo’n draagdoek nu exact moet knopen? Het ziet er misschien moeilijk uit, maar eens je het onder de knie hebt is het zalig! Daarom organiseert Colruyt Group Academy workshops, zodat je vol vertrouwen en zonder stress je kindje kan dragen. Meer info vind je hier.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Dreambaby. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes