4551fi.jpg

Als het noodlot plots een jong gezin treft: steun jij ook het gezin Mushyija?

5/03/2017

Veronique werd onlangs wakker geschud: een zwangere vrouw sprong, om zichzelf en haar ongeboren kind te redden, van het derde verdiep naar beneden. Jammer genoeg kwam zowel de moeder als het ongeboren kindje om. Haar jongste dochter en man hielden er lichte verwondingen aan over. Ze kent het gezin via de crèche en hoopt nu zoveel mogelijk steun te verzamelen voor dit gezin.

Herstel lange tocht

Onlangs stapte ik in de auto, het nieuws kwam net langs op de radio.

In een appartementsgebouw in Schaarbeek was diezelfde ochtend een zware brand uitgebroken. Een zwangere vrouw sprong, om zichzelf en haar ongeboren kind te redden, van het derde verdiep naar beneden. Jammer genoeg kwam zowel de moeder als het ongeboren kindje om. Haar jongste dochter en man hielden er lichte verwondingen aan over. De oudste zoon en dochter verblijven momenteel nog steeds met zware verwondingen in het brandwondencentrum te Neder-Over-Heembeek. Ze worden in kunstmatige coma gehouden. Het spreekt voor zich dat hun herstel een lange tocht zal worden, waarin elke helpende hand meer dan welkom is.

Als je zoiets hoort, dat doet iets met je. Maar je probeert er ook niet te lang bij stil te staan. Het volgende nieuws wordt alweer aangekondigd en de dag gaat door. En daarna nog een dag, tot de week weer om is.

Toen ik na het weekend mijn jongste dochter in het kinderdagverblijf ging afzetten, hing er een grote foto met tekst aan de deur. Na de eerste zin wist ik dat het over die ene brand ging. Het jongste dochtertje van het gezin kwam vroeger naar hetzelfde kinderdagverblijf. Ik herkende de gezichten op de foto.

Dan komt het plots heel dichtbij. Het is geen familie, het zijn geen naaste vrienden, zelfs geen kennissen.

Het is één van die gezichten die je elke dag weer tegenkomt in je haast je kinderen op tijd op de juiste bestemming af te zetten.

Het is één van die gezichten die je snel toelachte of 'goeiemorgen' tegen zei.

Het is één van die gezichten waar je de deur voor openhield.

Maar het is ook voor iemand een moeder en een echtgenote. En net zoals voor ons, zal die er morgen niet meer voor hen zijn.

Hun mama zal hen morgen niet meer naar school brengen, familiefeestjes zullen niet meer dezelfde zijn. Er zal altijd een stukje van hun gezin ontbreken en dat verdriet zullen ze blijven meedragen. Maar dát, dat zie je niet als je hen ’s ochtends voorbij wandelt en vriendelijk toelacht.

koekjes en zo
viooltjes

Daarom besloot het team van Kinderdagverblijf De Lentebloempjes verschillende acties op poten te zetten, om het gezin een duwtje in de rug te geven:

De opbrengst gaat integraal naar de familie om hen te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode:

  • Verkoop van zandkoekjes en wafels
  • Verkoop van plantjes
  • Verkoop van zelfgemaakte boodschappentassen
  • Verkoop van zelfgemaakte knutselwerkjes
  • Verkoop van zelfgemaakte chocolademelk en soep

Daarnaast schenken De Lentebloempjes de opbrengst van hun maandelijkse fotoverkoop aan de familie.

Het kinderdagverblijf doet ook mee aan een onderzoek rond dragerschap van pneumokokken en andere kiemen in neuskeelholte. De bijdrage die het kinderdagverblijf hiervoor ontvangt, zal volledig geschonken worden aan de familie.

Ook jij kan je bijdrage schenken. Dit kan door een bijdrage te storten op volgend rekeningnummer BE16734111236474 met als mededeling “Steun het gezin Mushyija”. De opbrengst gaat integraal naar het gezin.

Wie meer wil weten, kan ook steeds een kijkje nemen op deze website.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes