5910fi.jpg

De dagindeling van … mama Nicky

6/05/2019

Nog een nieuwe rubriek: de dagindeling van mama’s en papa’s. Omdat het altijd leuk is om even ‘te gluren bij de buren’, om  eens te zien hoe andere mama’s of papa’s het allemaal aanpakken en hoe het er bij anderen aan toe gaat. Vandaag: de dagindeling van mama Nicky! 

Nicky

Ik heb heel diverse dagindelingen. Ik werk een paar dagen per week op 35 minuten van huis, een paar dagen op 90 minuten van huis en regelmatig ook eens een dag van thuis. Afhankelijk van waar mijn werkdag zich situeert zal het één en ander verschillen.

’s Morgens

Mijn dag begint ergens tussen 04:30 en 05:45 en steevast met me-time. Voordat er ook maar één ziel in huis wakker is sluip ik de badkamer in, waarna ik elke ochtend (met uitzondering van thuiswerkdagen of weekends) een halfuurtje me-time in de dressing neem, waar mijn make-up tafel zich bevindt. Ik krijg wel vaker te horen dat ik gek ben om daar zo vroeg voor op te staan, maar dat ritueel - even rustig wakker worden en mijn game-face opzetten - is echt heilig. 

Als ik op verplaatsing werk zal ik vaak de deur al uitgaan voordat de rest van het gezin wakker wordt. Dan neem ik ontbijt mee voor op het werk of in de trein. Op dagen dat ik de kinderen naar school kan brengen, wordt de rest van het gezin tussen 6:30 en 7:00 ook wakker. Dan is er tijd om te ontbijten, de keuken op te ruimen en de vaatwasser leeg te ruimen. Nova kan zichzelf al aankleden, alleen de kleine man heeft nog wat hulp nodig. Nog even spelen en hup, de deur uit om 7:55.

Ik heb een kantoorjob, dus mijn dag besteed ik steevast in vergaderingen of aan mijn computer. 

’s Avonds

We proberen - agenda issues buiten beschouwing gelaten - ons zo te regelen dat degene die de kinderen 's ochtends wegbrengt en 's avonds ophaalt niet hoeft te koken (lees: opwarmen en tafel dekken), de andere zorgt daarvoor. Dus: ofwel haal ik de kinders op rond 17:15 bij mijn mama of mijn schoonouders ofwel rij ik onmiddellijk naar huis om aan het avondeten te beginnen. Er zijn jammer genoeg ook avonden dat ik voor geen van beiden op tijd thuis ben en dus pas tussen 19:00 en 20:00 binnen kom waaien.

Maar op de goeie avonden zijn we tegen 18:00 allemaal samen thuis, eten we samen en ruimen we later af terwijl de kinderen zichzelf even bezighouden. Nadien gaat Pieter meestal samen met de kinderen in de living aan de slag met pyjama's, knuffels en speelgoed terwijl ik de boekentassen (en mijn lunch) voor de volgende dag klaarmaak. Ook maak ik er een punt van om al te koken voor de dag nadien. Ik wil zo veel mogelijk "vers" koken en ze complete warme maaltijden aanbieden 's avonds, en door dit al de avond van tevoren voor te bereiden, beperk ik de stress tussen 17:00 en 18:00 en krijgen zij zo ook een meer relaxte mama als ze thuiskomen. Win-win!

Gelukkig hebben we een open keuken en heb ik op die manier ook niet het gevoel dat ik er interactie met de kinderen voor moet inboeten. Meestal ben ik dan net op tijd klaar om het opruimrondje te kunnen begeleiden en de afrondende activiteit van de avond bij te wonen. Van 19:00 tot 19:30 mogen ze dan nog even tv kijken en krijgen ze een koekje met wat melk of water te drinken en dan maken we er ook een punt van om ze gezamenlijk in bed te leggen. Tanden poetsen, toiletbezoekje, kleren voor morgen klaarleggen , kusjes, knuffels en naar dromenland. 

Doordat ik zonder uitzondering een vijfdagenweek werk, heb ik in het weekend meestal de tijd om het hele huis onder handen te nemen, boodschappen te doen, was en strijk te plannen, zodat er buiten wat kleine taakjes op een weekavond weinig klusjes overblijven. De resterende 2uur zijn dus vaak voor mij. Die besteden we een aantal keer per week samen (voor tv) en als Pieter een hobby-avond heeft maak ik er een punt van geen brainless entertainment toe te laten. Dan lees ik een boek, doe ik aan yoga of schrijf ik voor mijn blog. 

Tegen 21:45 begin ik dan ook elke avond aan mijn slaapritueel dat bestaat uit make-up verwijderen, gelaat verzorgen, lichaam insmeren, tanden poetsen, schietgebedje voor een ononderbroken nacht en onder de wol. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes