5997fi.jpg

10 vragen aan … mama Annelien Coorevits

14/06/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

In de rubriek ’10 vragen aan…’ stellen we telkens dezelfde 10 vragen aan verschillende mama’s (en papa’s). Deze week beantwoordt Annelien Coorevits, mama van Elena (8) en Luís (4), onze vragen.

1. Wat vind je het leukste aan het ouderschap?

Er zijn veel leuke dingen aan, maar als ik hen kan doen schaterlachen dan smelt ik telkens opnieuw. Ook dingen die ze beginnen over te nemen, kleine handelingen, woordenschat enz. vind ik zalig.

2. Wat is voor jou het lastigste aan het ouderschap?

De druk die ik voel om het allemaal perfect te willen doen: én vers eten, én op tijd in bed én manieren (opvoeding in het algemeen) bijbrengen.

Dat, in combinatie met de constante angst dat er niets mag gebeuren met hen, is al een hele boterham.

3. Wat zou je, achteraf gezien, anders hebben aangepakt op het vlak van opvoeding?

Niet veel. Ik ken mezelf, en ik zou het op precies dezelfde manier doen. Falen mag eens, maar ik denk dat m’n kinderen wel vinden dat ik een goeie mama ben.

4. Op welk vlak is je leven het meest veranderd nu je kindjes hebt?

Minder slaap :-). En toch ook die angst.

Positief is dan weer dat je als mens alles meer in perspectief gaat plaatsen: niets is voor mij belangrijker dan m’n kinderen. Ze kunnen me na een slechte dag terug opvrolijken, en je bent gewoon veel minder egoïstisch.

5. Hoe is de taakverdeling in jullie gezin? Vind je dat de zorg voor de kinderen en het huishouden goed is verdeeld? En hoe pakken jullie dat aan?

Ik doe het meeste en daar vloek ik ook wel nog eens op. Een beetje meer in balans zou geen kwaad kunnen.

6. Is jullie relatie veranderd nadat jullie kindjes kregen? In welke zin?

Het brengt je dichter bij elkaar. ‘Het gezin’ staat centraal.

De beginjaren waren moeilijker, omdat we twee ‘lastige’ baby’s hadden en iedereen weet intussen wat acuut slaapgebrek met je doet.

7. In hoeverre heeft het moederschap een invloed gehad op je carrière?

Je moet schipperen tussen de twee. Echt heel lange dagen kan ik niet meer werken (en dan bedoel ik tot ’s avonds laat), want ik wil min of meer op tijd aan de schoolpoort staan om mijn kinderen af te halen. Sowieso kan je als vrouw met kinderen minder je carrière uitwerken. En als we eens laat overwerken, komt dat schuldgevoel er nog eens bij ook …

Als ik weg moet voor opnames, dan leg ik wel op voorhand uit dat ook mama wil werken om leuke dingen voor hen te kunnen kopen. Persoonlijk vind ik dat een goed voorbeeld: mama én papa die werken.

8. Wat is jullie favoriete uitstap met de kinderen? En aan welke uitstap heb je een hekel?

Ik ga graag naar de zee met de kids. Op een rustig strandje gewoon voeten in het zand en zij die spelen: zalig is dat!

9. Welk restaurant / welke brasserie vinden jullie een absolute aanrader met kinderen?

Hier in de buurt probeer ik dingen te vinden met een speeltuintje. Zeker in de zomer is het leuk als ze buiten kunnen. Maar hoe kindvriendelijker, hoe minder de kwaliteit meestal … Gat in de markt dus!

Buikskerond (Desterlbergen) is hier wel een heel goeie brasserie, mét speeltuintje!

10. Wat is je ultieme ‘mom hack’, anders gezegd, wat is jouw geheim trucje dat het leven als mama net iets makkelijker maakt?

Drinken! :-) Nee, af en toe een aperitiefje kan geen kwaad natuurlijk, maar serieus: Ik probeer er echt op te letten dat ik, in situaties waar ik dreig m’n geduld te verliezen, toch eerst even diep ademhaal.

Lukt natuurlijk zelden, en als ik dan toch over de rooie ga, dan ga ik achteraf naar hen om sorry te zeggen en om uit te leggen waarom mama het even niet meer kon trekken.

 

Wil je zelf ook graag deelnemen aan deze rubriek? Stuur dan een mailtje met je antwoorden op deze vragen (en eventueel een foto van je gezin voor bij het artikel) naar lore@mamabaas.com !

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes