Als je baby tandjes krijgt…

  • door Mamabaas

Ik weet het nog goed, hoe lastige dagen in die eerste, dodelijk vermoeiende weken met mijn zoontje prompt door omstaanders werden afgedaan als “Hij zal in een sprongetje zitten!” Er werd wat afgesprongen, bij ons thuis, moet ik zeggen… Toen hij ietsje ouder werd, werden die vermeende sprongetjes ingeruild voor “Hij zal waarschijnlijk tandjes aan het krijgen zijn!” En eerlijk gezegd, toen hij effectief tandjes begon te krijgen, hebben we dat inderdaad geweten…

Lastige fase

Onrustige nachten. Vuurrode wangetjes. Gekwijl, nog meer dan anders, en meer dan ik ooit voor mogelijk had gehouden (hippe kwijlsjaaltjes for the win!). Een verhoogde temperatuur. Diarree (hup moeder, laat die wasjes maar draaien!). Rode billetjes. Snot. Een lastige baby. En bijgevolg een mama die verdacht veel weghad van een mombie oftewel een zombie-mama. Ik wou dat arme schaapje zo graag helpen, maar we moesten erdoor. Weer één van die fases, een lastige weliswaar.

Hulpmiddeltjes

Gelukkig bestonden er een paar hulpmiddeltjes om die lastige fase ietsje vlotter te laten verlopen. Zo waren er natuurlijk de bekende bijtringen. Tip: die brengen extra soelaas als je eerst even in de koelkast of diepvries legt. Of ik gaf mijn zoontje een schijfje bevroren banaan om op te ‘kauwen’, wat toch wat verlichting bracht.

Maar wat hier een echte winner was: Camilia van Boiron, een homeopatisch middeltje dat speciaal werd ontwikkeld om de ongemakken van doorkomende tandjes te verzachten. Twee tot drie dosissen per dag maakten het leven aanzienlijk gemakkelijker voor mijn kleintje (en bijgevolg voor mezelf) toen die tandjes zaten te duwen.

Heerlijke glimlach

En zo konden we ook die fase uiteindelijk weer doorspartelen, waarna het tijd was voor een nieuwe fase: die waarbij mijn kleintje breed glimlachte met zijn ene tandje. Serieus, hoe schattig kan een kind zijn?! Om op te vreten - zo was die lastige fase waar we eerst door moesten snel vergeten ;-).

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Boiron. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.