3997fi.jpg

Als je voor je tweede ineens toch supersnel zwanger wordt (in tegenstelling tot de eerste keer)

16/07/2016

Kent iemand een euforischer gevoel dan die tweede roze lijn zien op een zwangerschapstest? Zo ja, dat moet verdikke dicht aanleunen bij de Lotto winnen. Vooral als je na een eerste zwangerschap met een fertiliteitsparcours op een Speedy Gonzalez-tempo spontaan zwanger wordt, is dat echt wonderlijk heerlijk.

In maart volgend jaar!

Even rekenen leert ons al snel dat we in maart van volgend jaar een aanvulling aan ons gezinnetje mogen verwachten. De volgende te nemen stappen in mijn logica zijn: een naam kiezen, de babykamer mentaal al volledig inrichten, duizend doopsuiker-ideeën verzamelen op Pinterest en online kleertjes shoppen.

Helaas moeten ook de echt noodzakelijke to do’tjes afgevinkt worden.

Ten eerste: gynaeco-afspraak: check! (Bah, weegschaal-tijd: de vorige zwangerschapskilo’s zijn er nog niet af, gruwel).

Ten tweede: een crèche regelen, iets moeilijker met al die wachtlijsten in de regio: maar met wat diep in de ogen kijken geraken we waarschijnlijk aan een plaatsje.

Oh, het allerleukste aan de eerste maand zwangerschap: die is om voor je het weet. Twee weken gratis en voor niks cadeau, en zodra de test gedaan is gaat de tweede maand al in! Yes! Volgende maand gyneco en symptomen-update!