7435fi.jpg

‘Altijd Wij’: nieuwe portaalsite voor sterrenouders

6/05/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Tijdens het rouwproces zijn sterrenouders vaak lang op zoek vooraleer ze de juiste hulp vinden. Daarom sloegen 9 vzw’s de handen in elkaar om de portaalsite ‘Altijd Wij’ te ontwikkelen voor alle gezinnen die een kindje verliezen. Op die manier willen ze de weg naar hulp laagdrempelig maken en zorgen dat gezinnen ondersteuning krijgen op de momenten dat ze het nodig hebben.

‘Altijd Wij’ is een nieuwe portaalsite waar je een lijst vindt van gratis en laagdrempelige initiatieven van grote en kleine partnerorganisaties. De organisaties zorgen ervoor dat ouders ondersteund en geholpen worden op een moeilijk moment in hun leven. De portaalsite toont wat er allemaal voorhanden is, denk maar aan de prachtige foto’s van Boven de Wolken, de Koesterkoffer van het Berrefonds, de verjaardagskaartjes van ElisioVlinderpost, de rouwkost van Eleonoorvzw, praatgroepen rond babyverlies van MetLegeHanden en zo verder.

Het initiatief kwam er nadat Christine Vandenhole, oprichtster van het Berrefonds, hoorde dat veel ouders het jammer vonden dat ze een bepaalde organisatie niet kenden tijdens hun rouwproces. “Dat was voor ons de drijfveer om het portaal op te richten. ‘Altijd Wij’ is gericht op peersupport, om mensen in een gelijkaardige situatie elkaar te laten ondersteunen vanuit hun eigen ervaringen. We hopen natuurlijk dat de portaalsite het begin is van iets moois en dat ook de overheid er potentieel in ziet.”

Iedere vzw is anders en biedt op haar eigen, vertrouwde manier hulp aan ouders en families die het kunnen gebruiken. De initiatieven die je voorlopig op de website kunt vinden zijn:

 

Altijd wij
  1. Het Berrefonds
  2. Boven De Wolken
  3. De stilte omarmd
  4. Eleonoor vzw
  5. Elisio Vlinderpost
  6. Levensles van Mercedes
  7. Oona Foundation
  8. Solibelli
  9. Met Lege Handen

Ook andere organisaties zijn meer dan welkom, zolang ze de lijst kunnen aanvullen en de juiste missie omarmen, namelijk gratis ondersteuning bieden aan ouders die een kind verloren hebben.

“Het portaal is er in eerste instantie voor alle ouders die verdriet ervaren om een kind”, zegt Anneleen Fransen van Boven De Wolken. “We weten immers dat een luisterend oor, een teken van troost of een herinnering helpen in het rouwproces en dat is waar we het voor doen.”

Meer info vind je op ‘Altijd Wij’