6813fi.jpg

Bekende papa’s over het vaderschap: Roel Vanderstukken

11/06/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Speciaal voor het ‘Papa Baas’-weekend legden we enkele bekende papa’s een paar vragen voor over het vaderschap. Vandaag aan het woord: Roel Vanderstukken, acteur en papa van Toots en Ramses.

1. Was je ontroerd bij de geboorte?

Bij de geboorte van Toots was ik letterlijk en figuurlijk van de wereld! Het sneeuwde onafgebroken, dat moet voor het laatst geweest zijn, dagenlang. Met als resultaat dat we in het moederhuis ook amper bezoek kregen. De bubbel avant la lettre!

Toen 4,5 jaar later Ramses kwam dacht ik alles onder controle te hebben met gsm-camera in de aanslag ... Maar niets was minder waar.

2. Voelde je je meteen papa?

Een papa groeit naar mijn mening in zijn rol. Respect voor de moeder-kind relatie en die ondersteunen staat voorop. Dat gaat gepaard met onzekerheid maar wordt ruimschoots gecompenseerd.

3. Wat vind je het leukste aan papa zijn?

De uitdaging om de balans te vinden tussen kameraad en vader! Het resultaat zou richting puberteit een vertrouwenspersoonsrelatie moeten opleveren. Resultaten over een vijftal jaar...

4. Wat vind je het zwaarste?

Ik voel dat ik te veel verwacht van de boys, kan me moeilijk verplaatsen in hun wereld en die van hun leeftijdsgenoten. Neerhurken en letterlijk face to face gaan zitten helpt.

5. Wat vind je de leukste leeftijd of fase?

Het cliché wil dat het alsmaar leuker wordt... Ik denk dat wat je mist waardevol genoeg was om bij te houden... Dat geldt voor elke fase!

6. Wat was je grootste papa ‘fail’?

Hoe langer het avontuur duurt hoe meer ik vrees dat ik kansen laat liggen. Hoe meer ik daar aan toegeef hoe meer ik zal falen. De kinderen zijn mijn grootste geluk... Ik ga er van uit dat de dialectiek van het leven daar in de kern wordt bloot gelegd. Het komt eropaan daar de schoonheid van trachten in te zien.

7. Wat is je ultieme Vaderdag-cadeau?

De knuffels wanneer ze sneller boven aan de trap staan dan ik, na het mogen uitslapen en geleid door de geur van koffie en verse broodjes, beneden geraak... 

8. Welk type papa ben jij?

Ik stel voor dat je die vraag aan de boys stelt over een tiental jaar... ik ben erg benieuwd!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes