5721fi.jpg

Bovenal ben ik jullie mama

28/01/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Dag mijn kleine baby’tjes,
Al 4 jaar staat mama er alleen voor. Wassen, plassen, koken, werken, taxi spelen… Hup naar het voetbal, hup naar de logo, hup naar het turnen… En dat allemaal nog na de werkuren.

Mama is soms boos. Na een dagje poetsen vind ik papiertjes van koekjes en snoepjes achter, onder en tussen de zetel.

Soms ben ik scheidsrechter als broer en zus weeral eens beslissen om in elkaars haren te vliegen.

Soms ben ik agent en ben ik duidelijke orders aan het brullen (die dikwijls niet volledig worden uitgevoerd). 

Soms ben ik ontgoocheld als je op die toets het cijfertje niet hebt gehaald waarvan ik zeker was dat je het had gekund als je je iets harder had ingezet.

Soms ben ik psycholoog als je met je kleine probleempjes en dikke traantjes komt vertellen over een ruzie met een vriendje of vriendinnetje.

Bovenal ben ik jullie mama

Maar bovenal ben ik mama. Een mama die stiekem komt piepen in je kamer als je slaapt, waarbij mijn hart vervuld wordt door jouw aanblik, als je rusteloos slaapt en er zo mooi uitziet. Wat geniet ik van jullie ochtendkus of van jullie 1000 tekeningen waar steeds opstaat ‘Je bent de beste en de liefste mama...’

Soms ben ik moe en wil ik rust. Zou ik even een batterijtje willen uithalen zodat jullie wat kalmer zouden worden. Maar eerlijk? Ik zou met niets of niemand willen ruilen, want jullie zijn mijn schatjes. Mijn kindjes. Mijn alles.

Die wallen, de korte nachten... Alles nemen we er met plezier bij.

Voor altijd

Weet je waarom? Omdat ik jullie mama ben. Omdat ik jullie ontzettend graag zie. Ik wil dat jullie sociale wereldkinderen worden. En dikke duim voor mezelf, want jullie zijn nu 7 en 11 en ik zie aan jullie dat jullie op de goede weg zijn!!! 

En als ik uitgeput in mijn bedje kruip en mijn ogen sluit, dan beleef ik opnieuw mijn dag. Iedere keer weer worden deze gedachten afgesloten met het gevoel dat ik ontzettend veel van jullie hou en dat ik niet kan wachten om wakker te worden om terug die heerlijke ochtendzoen van jullie te proeven....

Voor altijd jullie mama

 

Kaoutar Ghribi 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes