5333fi.jpg

Brief van een BAM aan haar toekomstige dochter

13/10/2021

Cleo is zwanger en wordt een bewust alleenstaande mama van een dochtertje dat nu al heel graag gezien wordt. Ze schrijft een brief aan haar toekomstige dochter. Zo mooi…

Mijn lief klein meisje,

Je bent nog niet geboren en toch ben je zo aanwezig. Ik heb je nog nooit gezien of vastgehouden, maar nooit voelde ik meer liefde dan ik voor jou voel. Jij hebt nu al een leeuwin van me gemaakt, die zal vechten voor haar welpje.

Jij hebt mijn hart ontdooid en mij open gesteld voor de kwetsbaarheid van het leven. Jouw leven.

Ik wil je gerust beloven dat ik je zal bedelven onder miljoenen kussen, knuffels en onvoorwaardelijke liefde. Maar vergeef me nu al dat ik maar een mens ben. Een mens dat, misschien egoïstisch, ervoor koos alleen een kindje op de wereld te zetten en zo haar eigen grootste wens te doen uitkomen. Een mens dat jou geen vader gaf, alleen een donor.

En als de nachten vieze monsters onder je bed verstoppen, hoop ik dat mijn armen genoeg zijn om je te beschermen en de beesten te lijf te gaan. Wanneer die schommel hoger moet, hoop ik dat mijn armen sterk genoeg zijn om je te duwen. En wanneer het verdriet even ondraaglijk wordt, dan hoop ik dat mijn armen genoeg zijn om je te troosten.

Nooit wilde ik iets liever dan jou als mijn dochter. Onthoud daarom altijd dat jij van mij de gelukkigste mens op aarde maakt, gewoon door er te zijn, nooit door iets te zijn. En ook al weet ik het niet allemaal en kan ik je nooit alles geven wat je nodig hebt, ik beloof je mijn onvoorwaardelijke liefde en steun.

Mijn meisje, mijn hart, mijn dochter…. Jij maakt van mij een mama, en iets mooiers dan dat maakte nooit iemand van me.

Je mama x

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes