2931fi.jpg

The bright side of the single mom’s life

14/05/2015

Het grootste struikelblok bij een scheiding? Datgene wat je het meeste vreest? Die momenten waarop je kids bij je ex-partner zijn, waarop je alleen bent in huis en je ze verschrikkelijk hard mist.

Het grootste struikelblok bij een scheiding? Datgene wat je het meeste vreest? Die momenten waarop je kids bij je ex-partner zijn, waarop je alleen bent in huis en je ze verschrikkelijk hard mist. 

Hallo vrije tijd

Het was snel duidelijk dat co-ouderschap praktisch niet haalbaar was voor de papa van mijn schatten. Toegegeven, dat heeft mijn beslissing beïnvloed (en vergemakkelijkt). Had ik geweten dat ik mijn kinderen maar om de week zou zien, dan had ik de knoop waarschijnlijk later doorgehakt. Nu moet ik ze slechts om het andere weekend missen en dat valt goed mee.

Natuurlijk bots ik ook op dagen dat het me niet gaat, waarop ik me liever zou verstoppen onder de dekens, maar mijn tip: omarm die (vrije) tijd. Geniet evenveel van de momenten zonder je kids als van de ogenblikken samen.

Durf de wereld te zien die opengaat als je ‘kinderloos’ bent. Doe de dingen waarnaar je al zo lang verlangt, maar anders nooit tijd voor hebt. Slaap eens heerlijk uit, ga uitgebreid brunchen, plan een uitje naar de bisocoop of op café met een vriendin (zonder dat je snel nog een babysit moet geregeld krijgen), ga lekker sporten …

Verlies je niet in de was en de plas die ligt te wachten of de keuken die vraagt om een schrobbeurt. Dat kan echt wachten. En als je écht wilt poetsen, leef je dan uit met een grote lenteschoonmaak die je nu ongestoord kunt aanvatten. Maar … laat intussen je lievelingsmuziek loeihard door de boxen schallen. 

Plan versus realiteit

Ik besef dat het een ander verhaal wordt als je je kinderen een volledige week niet ziet, in eenzame stilte moet ontbijten, na het werk thuiskomt in een leeg huis, een potje voor één moet koken …

Vorige zomer moest ik voor de eerste keer mijn kids een volle week missen, daarna twee weken na elkaar. Ik heb me toen helemaal op mijn werk gestort, maar ik had me voorgenomen om tijdens het weekend eens goed op stap te gaan.

Alleen … tijdens de zomervakantie gaat iedereen op reis of plannen de meeste mensen op vrije momenten iets met het gezin, dus van dat weekendje uit kwam uiteindelijk niets in huis. Ik genoot er wel van om veel te gaan fietsen, maar er telkens op je eentje op uit trekken, dat heb je ook snel gehad.

Leerproces

Een scheiding is één ding, maar je leven gaat verder. Je kunt je mannetje staan (en ja, ook zonder die man ;-)). Je komt er sterker uit, dus gebruik de vrijgekomen tijd in de eerste plaats om jezelf verder te ontplooien. En wie weet ontdek je nieuwe – fijne! – dingen (of mensen).

Leer – ja, soms is het een leerproces – met volle teugen te genieten van de avonden waarop je neer kunt ploffen voor de tv … om te kijken naar wat jij wilt. Of nestel op een zondagnamiddag in je zetel met een goed (romantisch?) boek, zonder dat zoon- of dochterlief rond je nek komt hangen.

Het gemis? Dat is menselijk, dus wees niet te streng voor jezelf. Het gaat met vallen en opstaan, maar je leert er mee omgaan. Vergeet vooral niet: always look on the bright side of (the single) life.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes