5813fi.jpg

Britse babywinkel toont jonge mama’s en hun lijven zoals ze écht zijn in nieuwe campagne: ‘Beautiful, isn’t she’

11/03/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

De Britse winkelketen voor zwangerschap en babyartikels Mothercare startte onlangs een nieuwe campagne. Daarbij staan ‘gewone’ jonge mama’s in de spotlights en die tonen trots hun lichaam zoals het eruit ziet enkele weken na de geboorte van hun kindje. Zonder fotoshop of verhullende kledij en met de boodschap: ‘Beautiful, isn’t she’. En inderdaad, zien ze er niet stuk voor stuk stralend uit?

Net zoals in de echte wereld komen er verschillende vrouwen aan bod: slank of wat ronder, met striemen en zonder, … Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze poseren apetrots met hun kleine schat.

De campagne kreeg de hashtag #BodyProudMums mee. Want ja, hoe dat lichaam ook veranderd is na de zwangerschap (of niet), het is een lichaam om trots op te zijn. Ook als het wat ronder of wat minder strak is ook als het wat meer striemen heeft: dat lichaam heeft een klein wonder voortgebracht. Als dat niet iets is om trots op te zijn!

Mothercare

Zo vertelt Kesia 17 weken na haar bevalling: “Ik wist natuurlijk wel dat mijn lichaam er na de geboorte anders zou uitzien. Maar ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren voordat ik het mentaal gewoon was om mezelf zo te zien. Ik was nooit ‘mager’, maar ik ben toch meer bijgekomen dan ik dacht. Veel vriendinnen hebben rond dezelfde periode als ik een kindje gekregen, en zij zetten soms foto’s online van hun lichaam. Ik voel me soms slecht omdat mijn lichaam niet zo snel weer in vorm is zoals bij hen. Ik weet dat elke vrouw anders is, en ik ben niet meer zo hard voor mezelf. Ik wou deelnemen aan deze campagne om aan te tonen dat het normaal is om er zo uit te zien na een baby. Ik wil aantonen dat de baby belangrijker is dan de striemen!”

Mothercare

Ook Sophia had wat tijd nodig om te wennen aan haar nieuwe lichaam, vertelt ze 39 weken na haar bevalling van een tweeling: “Voor mijn bevalling was ik erg bezorgd over mijn figuur. Ik sportte veel en had hoge verwachtingen van mezelf. Doorheen mijn zwangerschap was ik geschokt hoeveel mijn lichaam veranderde, en het was hard om die veranderingen te aanvaarden. Ik had medisch gezien een vlotte zwangerschap, maar het was zwaar. Ik leek wel hoogzwanger na 6 maanden, en mijn buik bleef groeien. Het was lastig om te wandelen, en er waren voortdurend mensen geschokt aan het kijken naar mijn gigantische buik. Zelfs vreemden gaven opmerkingen over mijn buik. Sinds mijn bevalling is mijn lichaamsbeeld veranderd, en ik ben trots op mijn lichaam omdat het twee kinderen heeft voortgebracht. Ik heb hen voldragen en ze hadden geen gezondheidsproblemen. Ik vind het niet erg dat mijn buik wat rimpelt, dat is een kleine prijs voor deze twee mooie meisjes. Mijn baby’s zien groeien en hen mijlpalen zien bereiken: die dingen inspireren me om gezond en gelukkig te zijn en om mijn best te doen voor hen – niet wat de sociale normen me vertellen wat ik zou moeten doen.”

Mothercare

Tesha, 26 weken na haar bevalling: “Ik voel me oké over mijn lichaam, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik 100% gelukkig ben met hoe het er nu uitziet, maar dat heeft meer te maken met fitheid dan met iets anders. Tijdens mijn zwangerschap hield ik van mijn veranderende lichaam. Ik hield van mijn bolle buik, maar ik had wel schrik voor hoe ik eruit zou zien na de bevalling. Eens ik bevallen was, had ik het gevoel dat mijn oude lichaam dood was, mijn zelfvertrouwen zakte tot op de grond. Ik had mijn eerste operatie ondergaan zodat mijn kindje kon geboren worden, dus ik had een littekens, mijn buik stond vol met striemen en voelde en zag eruit als een leeggelopen ballon. Ik voelde me vreselijk, en ik had niet verwacht dat ik me zo zou voelen. Het duurde maanden vooraleer zelfs mijn partner me naakt mocht zien, ik kan nauwelijks geloven dat ik me zo schaamde. Maar nu leer ik dat dit mijn nieuwe ‘ik’ is. Mijn striemen gaan nergens heen, en mijn litteken evenmin. Ze herinneren me eraan dat ik zonder hen ook mijn zoon niet zou hebben. Ik kan het extra gewicht altijd nog kwijtraken, maar momenteel ben ik te druk bezig met te genieten van mijn zoontje.”

Mothercare

Eleanor, 14 weken na haar bevalling: “De reden waarom ik wil meedoen aan dit project, is om te tonen aan de mensen rond me dat striemen en extra gewicht ons niet definiëren. We moeten onze sterkte en schoonheid omarmen. Ik ben een jonge mama met veel invloedrijke mensen rond me, en allemaal samen kunnen we de schoonheid van het moederschap zien. Ik heb altijd onvoorwaardelijk van mijn lichaam gehouden, en mijn vriendinnen kijken daarvoor op naar me. Voor mijn zwangerschap had ik mooie rondingen en mijn huid was glad. Tijdens mijn zwangerschap veranderde mijn lichaam drastisch, niet alleen op het vlak van gewicht – maar ook op het vlak van borsten en huid, en niet op manieren die als mooi worden bestempeld. Ik zie mensen op sociale media die binnen de kortste keren hun ‘oude lichaam’ terug hebben, dus natuurlijk voel ik die druk. Ik vind het soms moeilijk om mijn lichaam op dezelfde manier te bekijken, maar naarmate de dagen voorbijgaan ben ik telkens een paar stapjes dichterbij. Ik had niet verwacht dat mijn lichaam zoveel zou veranderen, maar ik zou het absoluut allemaal opnieuw doen.”

Hoedje af voor deze power-vrouwen en hun mooie boodschap! 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes