Cake-die-altijd-lukt

  • door Mama

Deze cake lukt altijd, no matter what! 

Wat je nodig hebt

  • 250 g boter
  • 240 g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 4 eieren
  • ½ theelepel bicarbonaat
  • Om de cake te pimpen: chocoladedruppels, appel, peer, rozijntjes, glazuur…

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180° C.

Laat de boter zacht worden. Meng alle ingrediënten tot een homogeen geheel: suiker, bloem, boter, eieren en het bicarbonaat.

Indien je de cake wilt pimpen, doe je achteraf de chocoladedruppels/fruit bij.

Doe het deeg in de vorm (kleine vormpjes of cakevorm) en steek gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.

De cakejes zijn goed gebakken als je er met een naald insteekt en het deeg niet meer aan de naald blijft hangen.

Laat goed afkoelen en versier naar wens.

TIPS:

  • Bicarbonaat kan je ook gebruiken als je groene groentjes kookt, zo behoud je de intensiteit van het kleur van de groentjes.