7459fi.jpg

Dat mijn zoontje veel leert van ‘De buurtpolitie’

20/05/2021

Victor is fan van De Buurtpolitie, een serie waarin waargebeurde verhalen vaak tenenkrommend ongeloofwaardig worden nagespeeld. Hij kijkt niet voor de acteerprestaties, hoor, maar wel omdat hij de politie en alles wat daarmee te maken heeft geweldig interessant vindt. Marcel en ik vinden het meer dan goed dat hij er geregeld naar kijkt. Want wat leert hij er veel van!

Om te beginnen het dialect van Andy Peelman, één van de hoofdacteurs. Typisch.

Maar oké, dat krijgen we er wel weer uit. Hopelijk snel.

Gelukkig leert hij ook nuttige dingen. Zo gebruikt hij nu geregeld het NAVO-spellingsalfabet, al gaat dat nog niet helemaal goed (‘De nummerplaat is Bravo Schavo vier vier twee’).

En verder kwamen de lichaamsdelen hier vandaag nog eens aan bod:

‘Mama, ik ga je arresteren, hè. Ga eens op het bed liggen.’

Ik deed het nog ook. Veel te goed, zeg ik u.

‘OP UW RUG! OP UW RUG!’

‘Euhm, ik lig op mijn rug, hè.’

‘Ah ja… OP UW BUIK! HANDEN OP UW RUG!’

En daarna: ‘Heeft u iets verkeerd gedaan?’ Waarmee ik meteen ook illustreer dat hij de beleefdheidsvorm begint te gebruiken.

Buiten al dat leren, inspireert de serie hem ook enorm in zijn spel. Sinds kort loopt hij hier steevast rond met een paar handboeien en een kermisrevolver half in zijn broek. Die daardoor hopeloos afzakt, maar dat neemt hij erbij.

Hij trekt de toiletdeur met een ruk open en roept: ‘POLITIE!! HANDEN OMHOOG! OP UW KNIEËN!’ Wat we dan niet doen, voor alle duidelijkheid, maar hij geeft tot nu toe niet op.

Hij sluipt overal binnen als een volleerd lid van het interventieteam, en draait dan om zijn as met zijn revolver in de aanslag.

En tijdens het eten gisteren zei hij: ‘Ik ga efkes mijn walkietalkie halen, hè, en als ik een oproep krijg, moet ik wel direct vertrekken, hè.’

En onderweg terug naar de tafel hoorden we hem zeggen:

‘Hallo dispatch, Alfa 121 hier, is er ondertussen al iets binnengekomen?’, waarna hij met krakende stem iets onverstaanbaars antwoordde.

Uiterst entertainend, zo’n kleuter. Wie wil, mag hem na corona gerust eens lenen.

 

Deze tekst verscheen eerder op Moederaandehaard.