3461fi.jpg

A day in the life of Staf en Rosa

25/02/2016

Voor deze reeks van 'Day in the life' ging fotografe Joshua D'Hondt op bezoek bij het gezin van Philippe en Leen, ouders van Staf en Rosa. Het was een mooie dag, waarbij een tripje naar het nabijgelegen provinciaal domein door het mooie weer een volledige dag spelen en familiepret werd. 

Voor deze reeks van 'Day in the life' ging fotografe Joshua D'Hondt op bezoek bij het gezin van Philippe en Leen, ouders van Staf en Rosa. Het was een mooie dag, waarbij een tripje naar het nabijgelegen provinciaal domein door het mooie weer een volledige dag spelen en familiepret werd. En ja, er was al eens een traan te zien, maar er werd vooral veel gelachen, en geknuffeld en gespeeld. De dag werd afgesloten met zelfgebakken pizza, een deugddoend bad en, hoe kan het ook anders, een verhaaltje. Een échte familiedag, onvergetelijk in beeld gebracht.

Waarom Philippe en Leen deze reeks lieten maken? "Ik ben zelf fotograaf, dus ik weet hoe belangrijk het is om de belangrijke dingen in het leven vast te leggen om er later op te kunnen terugkijken. Elke ouder zal het ermee eens zijn dat het leven in een stroomversnelling raakt van het moment dat je kinderen het daglicht zien en dat die wondertjes veel te snel opgroeien en groot worden. 

Ik wil later nog terug kunnen genieten van al die kleine belangrijke momenten. Dat kan niet echter dan via een day in the life-reportage door een supercollega als Joshua. Ze heeft net als verwacht ons gezin helemaal weergegeven zoals we zijn. Echt en puur. 

Wij, als gezin, hebben besloten om elk jaar weer opnieuw ons gezin te laten fotograferen. We maken er telkens een album van. Eentje voor ons en eentje voor Staf en Rosa zodat ze later ook eentje mee kunnen nemen naar hun eigen leven met mooie herinneringen. "

 

Bekijk onze andere 'Day in the life'-reeksen hier. 

Het begin van een mooie dag

familie

Een dag vol pret

spelen

En natuurlijk ook een traan

pijn

Zelfs twee!

huilende kleuter

Tijd voor elkaar terwijl de kids spelen

strand

Ik word daar zo moe van, van spelen

dragen

Badtijd!

badtijd

Een vette kinderknuffel doet soms een beetje pijn

knuffel mama

Een verhaaltje sluit de dag af

samen lezen

Meer info over A Day in the Life

De Antwerpse fotografe Joshua D’hondt startte in 2014 met een heel eigen concept, A Day in the Life. Een hele namiddag lang volgt ze het leven achter de schermen van een gezin. De bedoeling: de immense schoonheid die in de kleinste momenten schuilt vastleggen. Het zijn de momenten die je als ouder vaak over het hoofd ziet, omdat je te veel wordt opgeslorpt door de dagelijkse rush of omdat je uit vermoeidheid niet meer helder kunt nadenken…

Haar foto’s vormen dan ook een onuitwisbare herinnering voor later, en geven je als ouder de kans om binnen tien, twintig, dertig... jaar (wanneer je met andere woorden weer een beetje uitgeslapen bent) te mijmeren over hoe zalig die baby-, peuter- en kleutertijd eigenlijk wel niet was. :-)

Meer info vind je op haar website.