6251fi.jpg

De foto's van onze sterrenkindjes zijn zo belangrijk voor ons

18/10/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Sies en Anna werden in mei 2019 stil geboren. Een fotograaf van vzw Boven de wolken kwam kort na de geboorte foto's maken. Dit is voor Lotte en Koen, de ouders van Sies en Dominique en Lore, de ouders van Anna, het mooiste geschenk dat ze op dat moment konden krijgen. Waar woorden geen troost konden bieden, konden beelden van hun kindje dat wel.  

Toevallige ontmoeting

Enkele maanden na de geboorte liepen beide koppels elkaar toevallig tegen het lijf tijdens een stadsfestival. "We leerden elkaar kennen via gemeenschappelijke vrienden. We raakten aan de praat en er was meteen een enorme klik. Bij elkaar kunnen we ons hart luchten en open praten. Weten dat je hetzelfde hebt meegemaakt, schept een band. Het is vaak niet gemakkelijk om met buitenstaanders over je gevoelens te praten. Je wil ze er enerzijds niet mee lastig vallen en anderzijds weten mensen vaak niet wat ze in zo'n situatie moeten zeggen."

De koppels bleven na het festival met elkaar afspreken en werden ondertussen goede vrienden. "We hebben samen gelachen en gehuild. De laatste maanden waren niet altijd gemakkelijk, maar we willen niet alleen de negatieve dingen zien. Dat we elkaar leerden kennen is een goed voorbeeld dat er uit het grootste verdriet ook iets moois kan komen." 

Benefietactie

Omdat beide koppels het erover eens waren dat de foto's die ze hadden van hun kindje enorm belangrijk voor hen waren, groeide het idee om iets terug te doen voor vzw Boven de wolken. Lotte: "Nog voor we Lore en Dominique leerden kennen, hadden Koen en ik beslist dat we in plaats van een babyborrel voor Sies een klein benefietfeestje voor vzw Boven de wolken gingen organiseren." Maar na enkele brainstorms met Lore en Dominique groeide dat feestje uit tot een feest. "We organiseren deze benefiet niet alleen voor onze kinderen, maar ook voor iedereen die in dezelfde situatie terecht komt. We hopen dat vzw Boven de wolken nog lang kan blijven bestaan, want wat ze doen is erg waardevol." 

Tielt, stad boven de wolken.

De benefietactie gaat door op 1 november in Tielt. Het wordt een feest voor iedereen. In de namiddag is er een speelnamiddag voor kinderen en gezinnen. Vanaf 18u30 begint het avondprograma met optredens, foodtrucks, een gezellig bar... Voor de koppels maakt het eigenlijk niet zoveel uit hoeveel de actie precies opbrengt. Ze willen er vooral een heel warm feest van maken en een plaatsje in ieders hart voor alle sterrenkindjes.

Meer info vind je op de facebookpagina van Tielt, Stad Boven De Wolken. Kaarten zijn te verkrijgen via Tieltstadbovendewolken@gmail.com 

logo vzw boven de wolken

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes