6592fi.jpg

De Grote Corona Entertainment Challenge: verzin een sprookje

23/03/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Veel ouders zitten de komende weken thuis met hun kroost. En dat is net iets anders dan tijdens de vakantie: er staan geen uitstapjes op het programma én de kans is groot dat mama en/of papa wel moet(en) werken van thuis uit. Je kinderen entertainen zal dus niet altijd evident zijn. Maar Mama Baas staat paraat: elke dag brengen we een entertainment tip!

Vandaag is het tijd om de fantasie wat te prikkelen. Wat dacht je ervan om je kind zelf een sprookje te laten verzinnen? Klinkt misschien heel moeilijk, maar het is haalbaarder dan je denkt. De sleutel tot succes? Werk in kleine stapjes!

  1. Begin bij het begin. En bij sprookjes is dat nogal vaak: Er was eens …
  2. Over wie moet jullie sprookje gaan? Een superheld, een schattig dier, een prinses, …? Hoe ziet die eruit, en welke kleren draagt die? Hoe gedraagt die zich, en wat is zijn of haar karakter?
  3. In elk sprookje is er ook een slechterik. Wie is dat in jullie sprookje? Welke slechte bedoelingen heeft die slechterik? En hoe ziet die eruit?
  4. Waar speelt jullie verhaal zich af? In een bos, de jungle, een prachtig paleis of toch eerder aan zee?
  5. Welke avonturen maakt het hoofdpersonage mee? En hoe is hij / zij de slechterik uiteindelijk te snel af?
  6. … en ze leefden nog lang en gelukkig!

Je kan elk om de beurt een stukje verzinnen, of je kind zijn fantasie de vrije loop laten gaan. Je kan het verhaal gewoon vertellen aan elkaar, of je kan het opschrijven, of wie weet wel tekenen of in stripvorm gieten, …

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes