7168fi.jpg

De magie van sneeuw

14/01/2021

We zitten er al maanden op te wachten, zijn intussen half depressief van al dat grijs en hadden de hoop al een beetje opgegeven MAARRRRR … het sneeuwt!!! Doordat dat niet zo vaak meer gebeurt, is het vooral voor jonge kinderen een magisch gebeuren.

Eerlijk is eerlijk, wij hebben de sneeuw al mogen zien en voelen tijdens de kerstvakantie, tijdens ons (geplande!) verblijf in de Ardennen. De kinderen gingen uit de bol, en we bleven een hele dag grijnzen alsof ons gezicht was bevroren in een idiote glimlach (wat deels ook wel zo was natuurlijk - berekoud, man!). We hebben zelfs met de slee van de hellingen kunnen sjezen, hoelang was dat niet geleden!? En dan binnenkomen, alle natte spullen op de chauffage draperen en genieten van een heerlijk tomatensoepje. Zalig!

Om de sneeuw nu ook in Vlaanderen te zien is een leuke bonus, vooral nu een skivakantie op korte termijn geen optie meer is. Veel kans dat het verkeer straks in de soep draait en de vloer bezaaid wordt met half gesmolten sneeuwdrab, maar laat ons vooral focussen op de mooie kant van een helder, wit landschap en van de verwondering van de kinderen. Benieuwd hoeveel kinderen naar buiten zitten te kijken in plaats van naar het smart board…

Nu bedenk ik me wel dat de tieners naar school vertrokken zijn zonder muts, want ja, ‘hoe on-cool is da!?’. Ze zullen snel ontdekken dat sneeuw fantastisch is, maar alleen als je erop gekleed bent. Belangrijke levenslessen: ‘snow beats fashion’ en ‘op sneeuwpret staat geen leeftijd’.

Laat de sneeuw nog maar efkes vallen en laat ons er vooral een geen-huiswerk-want-het-sneeuwt-dag van maken. Ik leg alvast een wortel en sjaal opzij voor een stijlvolle sneeuwman.

Een sneeuwblije mama

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes