5742fi.jpg

De resultaten van onze poll rond carnaval (en win twee verkleedpakketten!)

11/02/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Vorige week lanceerden wij twee polls rond carnaval. We vroegen jullie welke verkleedkleren jullie de leukste vonden voor jongens en welke voor meisjes. Vandaag moeten we jullie iets bekennen… We hebben deze poll eigenlijk stiekem gebruikt om een sociaal experimentje uit te voeren. En we moeten het toegeven: we zijn heel blij om te merken dat de lezers van Mama Baas met vlag en wimpel zijn geslaagd voor die test!

Vorige week stelden we jullie op Facebook de vraag: verkiezen jullie een verkleedpak als ridder of als tovenaar voor jongens, en als roze prinses of roze elfje voor meisjes? Daarop ontstond heel wat tumult. Waarom waren de keuzes zo stereotiep, en waarom mochten meisjes geen tovenaar of ridder zijn, en jongens geen prinses of elfje?

Indiaan

Hokjes

En gelukkig maar! Mama Baas zou Mama Baas niet zijn als we kinderen zo in hokjes zouden duwen. We wilden dan ook eens kijken hoe jullie zouden reageren. Want tegenwoordig worden de termen genderneutraal en gendergelijkheid heel vaak bovengehaald – maar geldt dat ook in de praktijk? We maakten daarom met opzet een onderscheid tussen ‘verkleedkleren voor jongens’ en ‘verkleedkleren voor meisjes’, om te zien of die genderneutraliteit ook in de praktijk zou worden toegepast, en of jullie verontwaardigd zouden reageren. Zo te zien wel, en daar zijn wij dus heel blij mee.

Want ja, ook onze dochters lopen de ene keer rond als prinsesje en de andere keer als cowboy of Indiaan, als tovenaar of politieagent. En onze zonen swingen de ene keer enthousiast de pannen van het dak in een K3-jurkje, om vijf minuten later die gevaarlijke draak te verslaan in hun ridder-pak. Kinderen moeten kinderen kunnen zijn, hun fantasie de vrije loop laten gaan en niet in hokjes worden geduwd. Ridder of prinses, who cares?

Ruimdenkend

Maar daarnaast moeten we ook toegeven: diep vanbinnen bekruipt ons al eens een beetje twijfel. Zal hij / zij niet gepest of geplaagd worden als hij/zij niet binnen de lijntjes kleurt? Is iedereen wel écht zo ruimdenkend om een jongen in een prinsessenpak de normaalste zaak van de wereld te vinden? Want ja, we willen onze kinderen kind laten zijn, maar tegelijk willen we hen ook beschermen tegen gemene opmerkingen of geplaag. 

Verkleedpakketten

Wat hebben we nu geleerd uit die poll? Ten eerste, dat onze lezers niet meedoen aan hokjesdenken. Driewerf hoera! En ten tweede: dat de ridder en het elfje het populairst zijn. Daarom stellen we heel graag aan jullie onze verkleedpakketten voor – voor jongens én voor meisjes! We hebben een elfjespakket met daarin een rokje, vleugeltjes, een toverstafje, een popje én een rugzakje. En daarnaast is er ons ridderpakket, met een cape, een zwaard en een rugzakje! Goed nieuws: met de kortingscode MBSOUZA2019 krijg je nu 10% korting op deze pakketten, t.e.m. 17 februari.

Souza

Win een verkleedpakket naar keuze!

Om jullie te bedanken voor jullie verontwaardigde reacties op onze poll, geven we trouwens twee pakketten weg! Post een foto van je zoontje of dochtertje in zijn of haar favoriete verkleedkleren onder ons artikel op Facebook (thinking outside the box wordt daarbij uiteraard aangemoedigd!). De twee foto’s die de meeste likes verzamelen worden beloond met één van de twee pakketten naar keuze. Succes!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes