5602fi.jpg

Horoscoop: Boogschutter, zo zit je kind in elkaar

14/11/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Is je kindje geboren tussen 22 november en 21 december? Dan is het een Boogschutter van horoscoop. Maar wat zegt dat eigenlijk over het karakter van je kind? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Boogschutters zijn enthousiast, optimistisch, joviaal en tolerant. Hun nieuwgierigheid, energie en fantasie kennen geen grenzen.

Buitenkinderen

Boogschutters doen niets liever dan de wijde wereld in te trekken. Het zijn echte buitenkinderen, die graag op ontdekking gaan. Je kan hen geen groter plezier doen dan hen in de tuin te laten spelen of naar het bos of het park te trekken. Ze zijn avontuurlijk aangelegd en houden van reizen en andere culturen.

Boogschutters zitten dan ook vol energie, en die energie moet eruit. Ze houden van sporten en beweging, en vooral buitensporten zijn hen op het lijf geschreven: fietsen, rolschaatsen, paardrijden, atletiek, ….

Vrijheid

Boogschutters hebben ook een grote drang naar vrijheid. Ze houden van experimenteren en uitdagen, en verleggen graag hun grenzen. Als ouder moet je duidelijke grenzen stellen, maar tegelijk mag je hen niet het gevoel geven dat hun bewegingsvrijheid al te veel wordt beknot, en dat is niet altijd gemakkelijk.

Boogschutters verzetten zich van nature tegen bevelen. Ze zullen alleen gehoorzamen als ze er zelf de logica van inzien: met hun onderzoekende en logische geest zullen ze bevelen altijd analyseren.

Luisteren is bovendien niet hun sterkste kant, want Boogschutters kunnen behoorlijk eigenwijs uit de hoek komen. Wil je dat je kind naar je luistert, zet je dan op zijn of haar niveau en kijk je kind in de ogen, zodat het weet dat je het serieus meent.

Verhalen

Boogschutters vertellen graag over wat ze hebben meegemaakt. Hun verhalen worden enthousiast en met humor gebracht, waardoor iedereen aan hun lippen hangt en hen gelooft. Dat vinden ze ook heel belangrijk, ze verlangen ernaar om bewonderd, geliefd en gerespecteerd te worden en vinden het belangrijk dat ze geloofd worden. Tegelijk denken ze altijd in het groot en kunnen ze op die manier serieus overdrijven in hun verhalen, vaak zonder dat ze het zelf beseffen.  

Ook al zijn Boogschutters avontuurlijk, toch zullen ze niet allemaal gevaarlijke toeren willen uithalen. Sommige Boogschutters zijn eerder rustig en filosofisch aangelegd. Maar ook zij hebben een avontuurlijk kantje: zij houden van boeken en tijdschriften over reizen, andere landen en dieren, zodat ze hun horizon kunnen verbreden.

Eerlijk en rechtvaardig

Boogschutters zijn heel ongedwongen. Ze dragen eerlijkheid en rechtvaardigheid hoog in het vaandel. Durf je ongelijk ook toe te geven aan je Boogschuttertje, voor hem/haar is dat erg belangrijk.

Ze zijn ook enorm leergierig en nieuwsgierig, waardoor ze je met honderden waarom-vragen zullen bestoken.

Rusteloos

Boogschutters kunnen behoorlijk rusteloos zijn. Ze zijn voortdurend op zoek naar het geluk, en jagen daarbij veel doelen na. Telkens hopen ze daarbij een beloning aan te treffen, maar wanneer ze die niet vinden zijn ze alsnog dankbaar voor de ervaring en zijn ze alweer op weg naar een volgend doel.

Ze zijn ook graag in de buurt van anderen. Tegelijk zijn ze makkelijk beïnvloedbaar door anderen, dus ouders houden best een oogje in het zeil om te zien met wie hun Boogschutter omgaat. Maar Boogschutters hebben vrienden nodig voor eindeloze avonturen.

Boogschutters hebben geen boodschap aan sterke en autoritaire ouders. Ze moeten het gevoel hebben dat hun ouders vertrouwen hebben in wat ze doen.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes