4620fi.jpg

De Room-to-Grow van Ergobaby: dit vond ons testpanel ervan!

31/03/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

We mochten onlangs drie Room-to-Grow-slaapzakken met inbakerfunctie wegschenken aan drie kersverse mama’s (lees daarover meer hier). Natalie, Annelies en Shari stuurden ons foto’s of een korte review op over hoe zij de Room-To-Grow ervaarden!

baby room to grow
room to grow

Wil niet ingebakerd slapen, slaapzakje is wel succes

Annelies kreeg baby Lucy (eerste kindje) maar niet stil in het ziekenhuis. ‘De vroedvrouwen bakerden haar in en daar werd ze heel rustig door. Eens thuis probeerden we dat ook nog een paar keer, maar niet elke baby slaapt graag ingebakerd, zo bleek uit mijn test :-)…

Uiteindelijk slaapt ze nu heel snel in 's avonds. Ze weet: eens het slaapzakje aan, is het bedtijd. Dan duurt het niet lang voor ze zelf in slaap valt.

Het slaapzakje zelf is wel een topper voor ons: het heeft een mooie print in een heel zacht stofje met verstelbare schouders. We hebben een klein kindje, geboren op 39 weken met een keizersnede: 2,542kg en 48 cm. Dus verstelbare dingen in kledij zijn sowieso ideaal. De twee ritsen zijn ook superhandig. Je moet ze dan toch niet volledig uitkleden om de pamper te verversen 's nachts.

Dus conclusie: wij gebruiken het inbakerdoekje niet, maar het slaapzakje wel.

Annelies

room to grow
room to grow

Inbakerdoek is top

Ik heb de Room-To-Grow nu enkele dagen getest en ben er heel tevreden over! Vooral de Swaddle-doek kan ik niet meer missen. 

Ik gebruikte daarvoor een grote tetradoek om in te bakeren, maar daarbij kwamen de armpjes toch dikwijls weer los, wat dan ook niet meer veilig is.

De Swaddle-doek zit goed dicht met velcro en omdat de handjes onder de flapjes zitten, kunnen ze er niet uit.

Ik vind deze houding ook veel beter in plaats van de armpjes stijf naast het lichaam te leggen. Met de Swaddle-doek is het veel natuurlijker. Onze baby wordt er rustig van als ik hem op deze manier inbaker. 

Heel handig is ook dat je de slaapzak kan verstellen aan de schouders. Mijn zoon zal hem dus nog lang kunnen dragen.

Nathalie

baby room to grow

Shari testte ook de Room To Grow uit:

'Ik heb mijn kleine meid enkele keren proberen inbakeren, helaas zonder succes. Ze vindt het nu eenmaal zooo ontzettend leuk om haar armpjes in de lucht te gooien en vooral... haar handjes in haar mond te steken. Met het nodige gekwijl uiteraard. Die wasjes neemt mama er dan maar graag bij.

De slaapzak is hier dan weer wel een succes! Een mooie neutrale slaapzak die goed lijkt te verluchten. Zeer handig dat je de armgaten kan aanpassen, zo kan je de slaapzak voor een langere tijd gebruiken. Die bengeltjes groeien toch ook zo snel! Als ik één minpuntje mag geven dan is het dat je de slaapzak wel moet strijken na de was (en ja, waar een mama tijd aan kan besparen is toch altijd handig meegenomen). Vooral de bandjes van de armgaten kreuken erg gedurende de was dus hier even overgaan met het strijkmachine is een must. 

Kortom: Lyana is geen inbakerchickie, maar ik vond de doek wel héél makkelijk in gebruik en je hebt niet het gevoel dat je je kindje in een dwangbuis moet steken. Dit gaat voor kindjes die graag ingebakerd worden zeker een fantastische doek zijn, en ook voor de mama's die ze erin moeten krijgen . 

Van ons twee toch een welgemeende jeej voor de Ergobaby Room-To-Grow!'

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes