De sacochen van onze Mama Bazen: dit zit er in het heiligdom!

10/05/2016

Bij een van die Mary Poppins-achtige momenten waarbij we eindeloos zaten te graven in onze handtas, dachten we: hé, hebben alle mama's dat? We vroegen het aan onze Mama Bazen en we kregen schitterende voorbeelden van mamasacochen.

Bij een van die Mary Poppins-achtige momenten waarbij we eindeloos zaten te graven in onze handtas, dachten we: hé, hebben alle mama's dat? We vroegen het aan onze Mama Bazen en we kregen schitterende voorbeelden van mamasacochen. 

1. De handtas van Wenke

mamahandtas

Wat is er veranderd sinds ik mama ben?

- Het formaat van de handtas is zowat verdriedubbeld;

- Geen sigaretten en aanstekers meer;

- Vochtige doekjes, zonnecrème voor kindjes en tuut;

- Mijn boekje om ideetjes voor tekstjes voor Mama Baas is er ook bijgekomen ;-);

- En nu zie ik ook dat ik dringend eens die Kid-IDs moet afhalen!

2. De handtas van Sara

handtas van mama

- Van links naar rechts:

- Drinkbus voor mezelf en mijn altijd dorstige kinderen; 

- Brilpoetsdoekjes voor als er vettige grijpgrage vingertjes gepasseerd zijn; 

- Boodschappentasje dat ook wel eens dient voor jassen of truien op warme dagen; 

- Miniboekje voor onverwachte wachttijden; 

- Vochtige doekjes, of course; 

- Haarelastiekje, om supermangewijs snel te veranderen van werkende dame in praktische mama;

- Lepeltje voor fruit- of groentenpap; 

- Véél papieren zakdoeken; 

- Bon van webshop waarnaar ik nog kleren moet terugsturen; 

- En jawel, hier en daar ook wat normale inhoud zoals een pen, een portemonnee en mijn naamstempel voor het werk :-).

3. De handtas van Imke

de mamasaccoche

Dit is de #yerasihandtas!! Propvol en opvallend voor mezelf, ik hou van bollekes ;)

- Er zit een apotheekzakje in met: 

 • arnigel: wondermiddel tegen bulten of blauwe plekjes voor kindjes maar ook oude dametjes op de bus zijn er al mee verder geholpen geweest;
 • iodex: verzacht en ontsmet wondjes. Zweer ik bij; 
 • genigel: ideaal voor brandwondjes vind ik persoonlijk maar is voor wondjes in de mond gemaakt;
 • plakkertjes;
 • dolol instant zijn paracetamol zuigtabletjes die niet vies smaken. Perfect voor moeders met af en toe instant hoofdpijn.

- Snelle make-up en haar toestanden wanneer dit 's ochtends niet gelukt is. Ook blauwe nagelak. Dat was vreemd om terug te vinden, denk dat het was om sleutels te markeren zodat ik nog wist welke voor wat dient. 

- Een aardbei dat eigenlijk een opgevouwen zakje is. 

- Balpennen, bizar dat ik die terugvond, heb meestal de ervaring dat mijn handtas die opeet. 

- Een paraplu... Zakdoekjes... vaak ook een koek voor als iemand honger heeft dat dan een week nadien als een zak kruimels de vuilbak ingaat. En flesje water ook vaak, in combi met zakdoekjes goed voor vieze snoeten.

- Een boekje, een trein en een stempel voor als we ergens crisisjes moeten oplossen. 

- En in mijn portemonnee zit altijd een vijl. Idee van mijn zus gepikt en super handig!!

4. De handtas van Sylvie

inhoud van een handtas van een mama

- Ah, zonder twijfel de vochtige doekjes en pampers. Je weet nooit wanneer je ze nodig zult hebben, maar wees er maar zeker van dat je blij zult zijn dat je ze bij hebt!

- Papieren zakdoekjes. Propere en zakdoeken vol met snot. 

- Speldjes, haarbandjes, elastiekjes...Tja, een meisjesmama weet wat haar dochters nodig hebben

- Een verdwaalde appel... juist ja, die had ik maandag meegenomen (begin van een nieuwe dieetweek) om lekker gezond van te smullen. Maar dat goede voornemen is ook al weer als sneeuw voor de zon verdwenen...

- Dafalgan: you never know... drie meisjes + mama in de auto kunnen toch voor redelijk veel decibels zorgen

- Koekjes, water... het gebeurt wel eens dat we in de file staan in ons lieflijk Belgenlandje. En dan ben je maar beter voorbereid!

- Papiertjes: tekeningen, doktersvoorschriften, kassatickets... papier in allerlei kleuren en formaten

- iPad: weliswaar van het werk, maar altijd handig om Bumba op te zoeken en de kleinste te sussen

- Portemonnee: want met drie meisjes op de baan zijn, kost geld ;)

5. De handtas van Hanne

wat zit er in jouw handtas

Allereerst de handtas zelf, het énige designerstuk dat ik bezit, een donkerbruine sjakos van Mulberry! Sporen van gebruik, een rits die nooit echt sluit, maar hey: wel een echte Mulberry!

De binnenkant is een pak minder glamoureus, vrees ik. Een verzameling aan kleine spulletjes die er allemaal NIET in thuis horen. Het enige ding dat ik echt moét mee hebben - mijn portemonnee - slingert heel vaak ergens in huis rond. Mijn bankkaarten, sleutels en gsm los in mijn jaszakken. Ik ben 80 procent van de tijd zonder rijbewijs of identiteitskaart op stap, shame on me. (Maar eerlijk, ik ben al blij dat ik mijn drie kinderen in de auto heb gekregen. Als ik dan nog moet zoeken naar mijn paspoort... Choose your battles!)

- Links bovenaan: de sjaal van mijn vierjarige dochter. Geen idee hoe die in mijn handtas is beland. Ik vermoed, ergens in een winkel uitgedaan omdat ze te hard zweette, van het WEGSPURTEN van mij. Zucht.

- Rechts bovenaan: het danspakje van diezelfde vierjarige dochter. Dit zit heel bewust wél in mijn handtas, zo vergeten we het niet mee te nemen naar de dansles. Of moeten we niet halverwege terugkeren omdat het maillotje nog thuis in de gang ligt...

- Tussen de sjaal en het danspakje: een jeton van Ikea en een drankjeton van op een feestje. Of hoe heden en verleden te combineren, raamstickers voor in de auto (sjjjt, niet aan papa vertellen!), en .... stopcontactbeschermers. Daar heb ik werkelijk géén verklaring voor. Stopcontactbeschermers. Ik steek het met plezier op mijn kinderen; die hebben die rommel zeker in de Mulberry gekeild! (Maar hoe hebben ze die éérst UIT het stopcontact gekregen dan? Zucht again.)

- Verder, een tekening van een hele griezelige Anna en Elsa. Waarom zijn de ogen paars? Waarom staren ze zo? Enkel Mille weet het antwoord, vrees ik.

- Daarnaast, het ziekenhuisbandje van de geboorte van Merlijn. Dat zit dus al 2 jaar en 4 maanden in mijn sjakos. Ik geef het toe, ik ben een hopeloze sloddervos.

- In het midden, een hoop verschrikkelijk harde carnavalsnoepen. Die mogen ze van mij niet opeten, of ze spelen al hun tanden kwijt als ze op zo'n stenige snoep bijten. En dus blijven ze blijkbaar op de bodem van de Mulberry liggen.

- Bestek, want ja, je moest zo eens onverwacht op restaurant belanden.

- Knutselgerief! Stickers en kleurtjes, want dat is meteen ook je enige redding als je dan effectief eens onverwacht in dat restaurant belandt.

- Een hoopje hygiënische toestanden van mezelf: deo (ZWETEN, zo'n maxi cosi aan je arm!), lippenbalsem, een verdwaalde tampon en de paarse tube van Lansinoh (you know.).

- En tot slot nog teruggevonden in wat zijzakjes: een hoopje haarrekjes en haarspeldjes, want ja, dochters.

- En een doosje zoetstof, want in die dubbele cappuccino met een berg slagroom doen-we- toch-geen- suiker zeker?!

6. De handtas van Sofie VH

handtas mama
 • Ik heb lang een heel groot exemplaar van de Zara gehad, maar sinds een half jaar heb ik dit kleinere exemplaar aangeschaft en ik ben er nog altijd supertevreden over. Er zitten nog altijd veel te veel dingen in die er niet in zouden moeten zitten, maar het wordt toch al wat beperkt op deze manier...
 • Mijn portefeulle natuurlijk, ha ja; 
 • een egel. Want wat is een handtas zonder een egel? O ja, het kan zijn dat dat van de jongste is natuurlijk... Je weet nooit op welke gelegenheid je die egel zou nodig kunnen hebben natuurlijk :-);
 • Twee lippenstiften met een licht kleurtje. Ik draag eigenlijk amper make-up, maar een klein kleurtje op mijn lippen lokt de aandacht wat weg van mijn walletjes en zo;
 • een onderbroek voor de oudste. Tja, het kind had een beetje diarree. Altijd verstandig om een reserve-exemplaar mee te nemen als je ergens naartoe gaat.
 • een verdwaald betaalticket van het één of het ander. Nu valt het nog mee, het is er maar eentje, maar meestal heb ik er soms zo vijf of zes zitten van lang lang geleden. 
 • een kortingsbon, joehoe!
 • een notaboekje van Mama Baas, want ha ja, je kunt overal en altijd inspiratie opdoen en dan moet je dat effe kunnen opschrijven;
 • twee verdwaalde haarspeldjes... Ik geraak die altijd keihard kwijt, en dit is onder meer de reden; ik stop die in zowat elke zak die ik tegenkom, waardoor ik er soms geen enkele meer terugvind. De andere reden zijn mijn twee kleine lieve schatjes die die dingen lijken in te slikken. Samen met de rekkertjes... 
 • een paar rode papiersnippertjes. Vraag me niet van wat dat is... Ik geloof dat de jongste daar voor iets tussenzit... 
 • een fopspeen van de jongste. Ze wordt er nu stilletjes aan wel te oud voor, maar op piekmomenten (in de file, onderweg ergens naartoe) geef ik haar nog wel eens haar Magische Fopspeen voor overdag... Of zoiets :-).

 

7. De handtas van Elke

de inhoud van een mamatas

Deze tas ziét er klein uit, maar er kan (gelukkig) toch een pak in. Meestal dingen die er allang uit hadden moeten zijn maar goed ... 

- Portemonnee, sleutels, autosleutel en normaal ook de gsm waarmee deze foto is genomen: de basis dus eigenlijk...

- Snoepjes: voor een goestingske van mezelf, en heel soms ook als omkoopmateriaal voor de driejarige zoon. 

- zakdoekjes, of course, voor de never ending snotneus en vuile mond (te merken aan de verfrommelde servetten)

- Een drankbusje, want ik wil dat hij veel drinkt

- Iets om te eten (altijd altijd ALTIJD)

- Sokken (oké, die zaten er nog in van toen we schoenen gingen passen)

- Een verzameling aan 'cadeautjes' die zoonlief mij geeft en waarvan ze heel belangrijk zijn dat ik ze bijhou: een steen (er zitten er maar zeven in mijn jaszak ook nog), een veer en een fluitje.

- een restje sandwich want iets volledig opeten dat is natuurlijk onnozel ;)

- Stylo's. Omdat ik er altijd nodig heb en ik ze nooit kan vinden

- kassaticketjes, die ik altijd wil hebben en vervolgens elke paar weken en masse richting papierbak verhuis

- lippenvet. Een restant van toen ik nog veel fietste en de winterwind echt gemeen was voor de lippen. Komt nog van pas bij geirriteerde neusjes... 

- een tampon, because you never know

De hoop kruimels onderaan heb ik jullie bespaard... 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes