5241fi.jpg

De sterke vrouw achter de militair

9/04/2018

Mijn schoonzus vertelde me onlangs iets in vertrouwen, zonder er verder echt bij stil te staan. Ze vertelde me dat ze niet goed wist wat ze moest verwachten toen haar vriendje zei dat zowel zijn broer als die zijn vriendin (ik dus :) ) militair waren. Ze had eerlijk gezegd een eerder mannelijk type verwacht! Toen ze mij zag in een jurk met bloemen was ze verbaasd.  

Haar opmerking zette me aan het denken. Wat typeert nu die militaire mama's, of ze nu zelf militair zijn, of getrouwd met eentje, of in mijn geval beide?  In elk geval niet de kledij :-)!

Als militaire mama moet je soms enkele maanden weg zijn van je kinderen, als vrouw van een militair moet je soms het huishouden draaiende houden wanneer de militair erop uit moet.

Sterke vrouwen

Militaire mama's zijn eerst en vooral sterke vrouwen, vrouwen die tijdelijk zowel mama als papa zijn. Vrouwen die hulp durven vragen wanneer het even teveel wordt of de hulp die soms onverwachts wordt aangeboden ook met open armen aanvaarden. Want de militaire mama weet als geen ander dat het geen schande is om hulp te aanvaarden. Samen staan we sterker.

Het zijn mama's die elke dag opnieuw tientallen ballen in de lucht houden en zich niet schuldig voelen als er eens eentje naar beneden dondert ;-).

Mini bedrijfje

Het zijn mama's die zowel de was en de plas doen, als de vuilbakken buiten zetten en het gras maaien en dat ene kadertje nu eindelijk eens gaan omhoog hangen. 's nachts opstaan om de spoken en leeuwen te verjagen en dan 's morgens met de glimlach koffie en chocomelk op tafel zetten. Elke dag opnieuw, maanden aan een stuk. De mama's die alle administratie regelen, alle rekeningen betalen, alle boodschappen doen, als een mini bedrijfje. Zelfs de GFT bak uitkuisen, die blijkbaar vastgevroren is!

Het zijn mama's die hun partner steunen en vertrouwen, beseffen dat militair zijn een levenskeuze is en geen gewone job. Het zijn mama's die proberen uit te leggen dat papa weer even in de telefoon gekropen is voor een tijdje :-). Het zijn mama's die uithuilen bij hun eigen mama's en dan het hoofd rechtzetten en vooruitgaan.

Uit handen kunnen geven

Maar het zijn ook mama's die de zorg van hun gezin uit handen kunnen geven wanneer de job dat vraagt en zelf klaar staan om te vertrekken en deze zorg dan met veel vertrouwen overlaten aan de partner. Mama's die dan van ver weg moeten skypen en zien hoe het leven thuis verder kabbelt. Merken dat papa wel veel vaker choco smeert dan mama :)

Vandaag wil ik deze militaire mama's even in de bloemetjes zetten. Of ze nu vrouw van zijn, of zelf militair, of beide.

Wij zijn de ruggengraat van elk militair gezin, het moederschip. Dat mag ook weleens gezegd worden.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes