3695fi.jpg

De tijd van de bikini’s is voorbij. Hello badpakken!

22/08/2021

Een zwangerschap en een bevalling, dat doet wat met een lijf. Terwijl het een prachtig wonder der natuur is dat je in negen maand tijd twee cellen kan doen groeien tot een echte persoon, blijft het toch een beetje roofbouw op de jeugdigheid. 

Buik en cupmaat!

Het is niet alleen de buikomvang die de elasticiteit van een skippybal vertoont, ook de cupmaat gaat gretig op (OP.OP.OP! tijdens de borstvoeding) en af  - maakt aflatende ballon geluiden – gedurende de pre- en postnatale periode. Bummer! 

Missie Yummy Mummy

‘Vroegah’ riep ik hoog en luid dat ik nooit, nimmer, never iets minder zou worden dan een Yummy Mummy. Het is toch niet omdat je een kind hebt dat je er godbetert moet uitzien als een schotelvod zeker? Ha!

Wat een naïviteit… Ik piep nu wel anders. Ook al lijkt de gewichtstoename ( tarra + baby + placenta + vruchtwater = bruto?) een omkeerbaar proces, de realiteit leerde me anders. Losing the baby weight, da’s echt hard werk. En weet je? In hard werk heb ik nu echt geen zin, ik heb al 2 harde voltijdse jobs (baby en carrière), en slechts een parttime nachtrust om hiervan te bekomen. Dus helaas: missie Yummy Mummy gefaald. 

Jani-waardige opkuisingen van mijn garderobe

Om niet te stranden in de categorie ‘Ploetermoeder’- want gelukkig zijn er tussen Prinses Kate (de alfa-Yummy Mummy) en Ma Flodder heel wat gradaties, heb ik mij moeten verzoenen met een aantal Jani-waardige garderobe opkuisingen…

 1. Mama’s dragen zwempakken: Tot mijn middenrif Côte d’Azur bruin ziet zal het worden bedekt. Met andere woorden: ’t is zover, deze dertiger kocht zich haar eerste one-piece zwempak.
   
 2. Spanks/Magic knickers: levensreddende godsgeschenken zijn het. Strak in het pak zonder moeite. Allez ja: een beetje moeite: zeer pijnlijke samengeperste ingewanden.
   
 3. Degelijke stoffen: doen het echt beter om plooitjes en putjes te verbergen dan dunne lycra…
   
 4. No more mini + blote benen in eigen land. Op vakantie kan het nog, vind ik. Wie ken je daar toch?
   
 5. Bold accessories: Leid de aandacht ten allen tijde af van de probleemzones… 

Alle handige beauty tips zijn welkom

Wil dit nu zeggen dat mijn jeugd écht over is? Als jullie nog met ultieme beauty tips zitten die me meer in de richting onze lieftallige prinses Kate brengen: shoot away!

Ik delete alvast alle instagramaccounts van #fitgirls van mijn profiel. No more zelfkwelling.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes