7093fi.jpg

De Warmste Week van Mama Baas: Boven De Wolken

24/11/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat we moeilijke maanden achter de rug hebben, is een understatement. Bovendien zal de Warmste Week er dit jaar helemaal anders uit zien, wat het er voor heel wat vzw’s niet gemakkelijker op maakt om fondsen te werven. Daarom hebben we bij Mama Baas besloten om, in het kader van de Warmste Week van Mama Baas, elke week een vzw in de spotlights te zetten en zo een duwtje in de rug te geven. Deze week: Boven De Wolken.

Een kindje krijgen is één van de gelukkigste momenten in je leven. Helaas beslist de natuur er soms anders over en loopt het fout af – tijdens de zwangerschap, bij de bevalling of in de eerste uren of dagen na de geboorte. Boven De Wolken staat sterrenouders op dat moment bij, door gratis professionele fotosessies aan te bieden om kostbare herinneringen vast te leggen. Die fotosessies verlopen met veel respect, ervaring en warmte.

Op die manier geven ze ouders tastbare herinneringen en staan ze hen bij tijdens die eerste moeilijke momenten. De foto’s zijn een blijvende herinnering, die nooit zal vervagen. Foto’s van hun baby, van hun nieuwe gezin. Foto’s die ze met veel trots aan iedereen kunnen laten zien, want ook sterrenouders zijn fiere ouders.

Boven De Wolken

Sharon – Mama van Nina* – fotografe – oprichtster van Boven De Wolken:

Het spijt me…Ze haalt het niet”.  Dit kan niet waar zijn. Mijn kind, mijn dochter, dood. Ik neem haar bij me en voel me plots zoveel meer mama dan ik ooit was. Mama van Nina, mama van mijn sterrenmeisje. Zoveel liefde, maar evenveel verdriet. We genieten van de tijd die we krijgen samen met haar. Vol ongeloof worden we van de ene emotie in de andere geslingerd. Een eerste kus. Wat is ze mooi, te mooi, een beeld dat ik nooit meer wil of zal vergeten.

Ik grijp naar mijn fototoestel en besef dat ik deze momenten moet koesteren en vastleggen tot in de eeuwigheid. Ik bel een bevriend fotograaf die vrijwel meteen langskomt om ons hierin te helpen. Honderden foto’s nemen we. Van haar samen met papa, met opa, met broer, foto’s van ons samen. Foto’s die ik kan laten zien, foto’s die mijn kleine meisje een gezicht geven, een beeld naar de buitenwereld. Al lijken het er nog te weinig te zijn. Ik heb ze wel. Ik kan naar haar kijken als ik dat wil en ik zie telkens weer iets anders. Ik zoek naar details en ik kan mijn meisje met veel fierheid aan iedereen laten zien zonder dat het choqueert.

En fier ben ik. Een hele fiere sterrenmama die dit ook aan anderen wil geven. Foto’s die ik koester… voor altijd en eeuwig. Mijn mooie Nina, zichtbaar voor iedereen …

Anneleen – vroedvrouw – fotografe – oprichtster van Boven De Wolken

‘Het spijt me … geen hartslag’. Als vroedvrouw weet je, ook al willen de mensen het niet, je MOET foto’s nemen van hun overleden baby. Ooit vragen ze naar die foto’s. Soms na een jaar, soms na 10 jaar. Maar vroedvrouwen zijn geen fotografen, of toch meestal niet. Vaak worden het beelden die erg confronterend zijn. Op een dag was er geen hartslag meer bij Marilou, het dochtertje van Anne-Sofie en Roel. Ik stelde hen voor om de tijd met haar te fotograferen.

Niet alleen Marilou’s geboorte maar ook haar badje, verzorging, hand en voetafdrukjes en zo veel meer werden door mij vastgelegd. Er werden gezinsfoto’s genomen, foto’s van haar handjes, haar voetjes, elk klein detail. Het waren 3 intense dagen waarin ze me toelieten deelgenoot te zijn in hun verdriet en geluk, hun trots, hun twijfels, hun nieuwe realiteit. Alles werd vastgelegd. Honderden foto’s van de paar dagen samen met Marilou.

Ze vertelden me nadien vaak hoeveel ze hebben aan de foto’s. Wat een wezenlijk verschil dit maakt. Vanaf dat moment wist ik dat ik in de toekomst deze taak op mij zou nemen. Zo wist is zeker dat mensen op onze materniteit een mooie herinnering hebben aan hun sterrenkindje. Foto’s die ze koesteren … voor altijd en eeuwig. Hun Marilou, zichtbaar voor iedereen …

Boven De Wolken

Toevallig kwamen Sharon en Anneleen elkaars verhaal tegen op sociale media. Ze zochten contact met elkaar, en werden de drijvende kracht achter Boven De Wolken. Hun doel: iedere sterrenouder in België de kans bieden om foto’s te laten nemen van hun sterrenkindje.

Ondertussen bestaat het team uit 170 fotografen en 30 administratieve medewerkers. Jaarlijks krijgen ze zo’n 800 oproepen binnen.

Steun

Om sterrenouders gratis een fotosessie aan te kunnen bieden, is steun broodnodig.

Wil jij je steentje bijdragen? Momenteel is er een grootschalige eindejaarsveiling aan de gang die drie weken duurt. Elke week kan je op andere leuke spullen bieden. De opbrengst gaat integraal naar Boven De Wolken.

Daarnaast kan je momenteel bij Dreambaby prachtige kerstballen en wenskaarten van Boven De Wolken aankopen. Je kan de kerstballen en wenskaarten reserveren via Click & Collect op Dreambaby, de wenskaarten kan je ook via de webshop bestellen.

Boven De Wolken

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes