7080fi.jpg

De Warmste Week van Mama Baas: vzw Beire Cool

18/11/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat we moeilijke maanden achter de rug hebben, is een understatement. Bovendien zal de Warmste Week er dit jaar helemaal anders uit zien, wat het er voor heel wat vzw’s niet gemakkelijker op maakt om fondsen te werven. Daarom hebben we bij Mama Baas besloten om, in het kader van de Warmste Week van Mama Baas, elke week een vzw in de spotlights te zetten en zo een duwtje in de rug te geven. Deze week: vzw Beirecool. Ken jij nog  vzw’s die wel wat aandacht kunnen gebruiken? Laat het ons dan zeker weten!

Vzw Beire Cool

De vzw Beire Cool werd opgericht in 2017 en richt zich op kansarme kinderen van 8 tot 12 jaar. ‘Extra kansen en steun zijn in deze coronatijden belangrijker dan ooit, terwijl de situatie en bijkomende maatregelen onze werking net moeilijker maken. Daarom doen we graag een oproep voor extra aandacht en steun.

Het is onze droom om kansarme kinderen een weekje zorgeloos kind te laten zijn tijdens een beire coole vakantie met leeftijdsgenoten. In de zomer organiseren wij een kamp om kinderen die opgroeien in een kansarme omgeving een plezierige en zorgeloze tijd aan te bieden. Via onze activiteiten helpen we hen om hun eigen talenten te ontdekken én te benutten. Zo hopen we een steentje bij te dragen bij hun ontplooiing, zodat ze kunnen uitgroeien tot veerkrachtige kinderen.’

Meter Daphné Wellens:  

Tijdens het zomerkamp van Beire Cool worden deze kinderen omringd met liefde en positiviteit zodat ze met meer zelfvertrouwen naar huis kunnen keren. Het is prachtig wat deze vrijwilligers doen. Ik twijfelde dan ook geen seconde om meter te worden van deze warme vzw.

Meer dan een zomerkamp

‘We willen de kinderen ook doorheen het jaar samenbrengen, zodat we ook na het kamp tijdens kleine momentjes kunnen verder werken aan die ontplooiing. In de toekomst willen we ook voor pubers dezelfde filosofie toepassen, met activiteiten aangepast aan hun leeftijd.

Daarnaast moedigen we de oudste tieners ook aan om door te stromen en zelf monitor te worden. We bieden hen de mogelijkheid aan om op kosten van de vzw een cursus ‘animator in het jeugdwerk’ te volgen. Op die manier volgen we hen op tot het moment dat ze zelf een verschil kunnen maken.’

Meter Vanya Wellens:

Elk kind heeft recht op een zorgeloos leven. Op evenveel kansen. Maar jammer genoeg is dat voor kinderen die in armoede leven geen evidentie, en dat doet pijn aan mijn hart. Daarom ben ik meter geworden van Beire Cool, een prachtige vzw die werd opgericht door allemaal vrijwilligers die begaan zijn met kinderen die minder kansen krijgen in het leven. Dankzij hun inzet kunnen die kinderen genieten van een zorgeloze vakantie aan zee, volledig gratis. Want ook deze kinderen hebben recht op een vakantie, en Beire Cool realiseert dat voor hen. De vzw heeft een warm hart voor kinderen, en dat ondersteun ik met het allergrootste plezier!

Beire Cool

Extra steun

‘We bieden alle activiteiten gratis aan, dankzij heel wat vrijwilligers en monitoren met een warm hart voor kinderen. Omwille van corona konden we afgelopen jaar bijna geen middelen inzamelen. Vandaar onze oproep tot extra steun: het is onze ambitie om nog méér kinderen de kans te geven deel te nemen. En daarom zijn we op zoek naar extra fondsen. Meer info vind je hier.'

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes