4618fi.jpg

Deze Ikea-hack voor families die co-sleepen is geniaal

29/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Als jouw kind van het type is dat in het midden van de nacht wakker wordt en bij jou in bed komt kruipen, of als je gewoon meteen al samen slaapt, dan heeft Ikea misschien wel de oplossing om ervoor te zorgen dat alle ledematen veilig en wel hun eigen plaats krijgen (geen teen in je oor dus). 

Momhack van jewelste

Elizabeth Boyce is een professionele fotografe en heeft zes kinderen – 5 daarvan zijn onder de 11 jaar. Toen het samenslapen haar een beetje te veel werd (een kleuter die ee beetje te vaak met zijn voet tegen je stampt en zo), vond ze er niet beter op dan een soort van cosleeping meesterwerk in elkaar te knutselen door een paar Ikea Kura-beden en een heleboel comfortabele matrassen te combineren.

Ze deelt hoe het moet op haar blog, maar eigenlijk was het heel simpel. Ze gebruikte twee Kura-bedden voor haar vier middelste kinderen en plaatste een gigantische king-size matras in het midden voor haar man, haarzelf en haar jongste.

Ikea Kura

In eigen bed

Tot nu toe zijn alle leden van het gezin supertevreden over het bed; iedereen heeft nu voldoende ruimte om te slapen. Want hoewel het bed in één stuk is, heeft elk kind toch een eigen plekje om zijn of haar eigen spulletjes, kussens en knuffels kwijt te kunnen.

En bovendien zegt Elizabeth: ‘Ze blijven allemaal in hun eigen bed slapen, wat echt een mirakel is!’ Wie co-sleept en nood heeft aan wat meer ruimte kan dus misschien dit weekend een Ikea-bed in elkaar beginnen steken ;-). 

ikea kura

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes