7392fi.jpg

DIY 'Is het nog ver?'

18/07/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Je bent nog geen kwartier onderweg of je hoort al tien keer na elkaar: ‘Mamaaaa, is het nog ver? Papaaaaa, zijn we er bijna?’ De kans dat 10 minuten later dezelfde vraag komt, is gigantisch groot, iets met de spanningsboog van een goudvis. Om het voor je kinderen makkelijker te maken, kan het traject visualiseren.

Wat heb je nodig?

Papiertape - stift - speelgoedautootje - klittenband

Hoe ga je te werk?

  1. Schrijf op de papiertape met stift de belangrijkste plaatsen van jullie traject.
  2. Plak ze op het plafond van de wagen op de plaats waar de kindjes zitten.
  3. Plak aan de onderkant van het speelgoedautootje een stukje klittenband (of tape als de klittenband niet werkt in je wagen).
  4. Laat je kindje(s) het autootje verplaatsen van plek naar plek op het moment dat je die plaats bereikt.

ik ga op reis en neem mee

Meer reistips?

Of je nu houdt van verre en avontuurlijke reizen of liever dicht bij huis op vakantie gaat, reizen met kinderen is sowieso een ervaring!

Maar waar moet je nu rekening mee houden bij het uitzoeken van een bestemming? Hoe kun je je kind voorbereiden en wat neem je allemaal mee? Wat als je kind ziek wordt of last hee van een jetlag? Wat zijn handige apps voor ouders én kinderen? En wat doe je met al die mooie vakantiefoto’s?

Lieselot De Smet is mama van vier kleine kinderen. Al van kleins af aan trekt ze er graag op uit en wil ze de wereld zien. Samen met haar man bewijst ze dat dit ook met kinderen kan. Meer informatie over haar boek vind je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes