5359fi.jpg

Een barbecuetje organiseren zonder zorgen

28/06/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Zomerse dagen, zwoele avonden, het begin van de vakantie… Dan gebeurt het weleens dat ik fantastische ideeën krijg. Zoals: ‘Hé, laten we een barbecuetje doen dit weekend! Met al onze vrienden erbij, gezellig!’ Mijn wederhelft is ook nogal sociaal aangelegd en houdt wel van een lekker etentje op tijd en stond, dus die is meteen enthousiast, evenals onze vrienden. Zij blij, wij blij.

Een hoop werk

Maar in al ons enthousiasme verliezen we dan weleens uit het oog dat zo’n ‘gezellig barbecuetje’ ook een hoop werk met zich meebrengt, en dat we onszelf heel wat stress op de hals halen. Want oh jee, ons huis is niet bepaald spic en span, zeker niet in het weekend (en dit kan tellen als understatement van de dag, er lopen twee kindertjes rond weet je wel), de tuin ziet er ook niet meteen uitnodigend uit en kan nog wel wat werk gebruiken, en euh … dat vlees komt ook niet vanzelf op de grill zeker?

Dus schieten we dan maar in een halve kramp om op te ruimen, te stofzuigen en dweilen, wat onkruid te wieden, het gras af te rijden, de tuinmeubels te poetsen en ondertussen de lieve kindertjes in het gareel te houden. En stiekem beklagen we ons dat ‘fantastische idee’ misschien ook wel eventjes.

Collect&Go: een zorg minder

Gelukkig kunnen we dan beroep doen op Collect&Go, want eerlijk: dat is toch een serieuze zorg minder! Zo hoeven we op zaterdagnamiddag alvast niet de drukte te trotseren, om daarbij te constateren dat de barbecue-afdeling vakkundig werd geplunderd door andere mensen die hetzelfde lumineuze idee hadden (Hoezo, zijn wij zo onorigineel dan?!). Nope, de avond voordien plaatsen we comfy vanuit onze zetel onze bestelling. Groentjes, vlees, een dessertje, een lekker flesje wijn: in een paar muisklikken hebben we alles wat we nodig hebben.

Inspiratie voor weekmenu

En als we dan toch bezig zijn, stellen we meteen een weekmenu op. Even inspiratie opdoen op de app, waar je een weekmenu voorgesteld krijgt en hopla, we kunnen er weer tegen voor een weekje. Toch weer een serieuze zorg minder! Of ben ik echt de enige die elke week zit te zuchten om originele gerechtjes te bedenken, om dan maar gewoon weer hetzelfde op het menu te zetten?
Mom hacks for the win dus: als je weinig tijd hebt, moet je zo je trucjes bovenhalen om alles (min of meer) onder controle te houden ;-). Een barbecue geregeld én de wekelijkse boodschappen gedaan: win-win noemen ze dat!

Meer tijd om te genieten

Op de dag zelf passeren we snel even aan het ophaalpunt: een minimum aan inspanning en tijd, zodat we meer tijd en energie overhouden voor al die andere voorbereidingen. Zo kunnen we uiteindelijk relax genieten van die barbecue – die achteraf gezien dan inderdaad toch een fantastisch idee bleek te zijn ;-).

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Collect&Go. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes