6152fi.jpg

Een dag uit het leven van … mama Anke

27/08/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Omdat het altijd leuk is om even ‘te gluren bij de buren’, om eens te zien hoe andere mama’s of papa’s het allemaal aanpakken en hoe het er bij anderen aan toe gaat: onze rubriek ‘een dag uit het leven van’. Vandaag de dagindeling van Anke, mama een dochtertje (3,5) en een zoontje (2) en plusmama van twee pluszonen (14 en 10).

Anke

De ene week is het druk, de andere week superdruk.

Op een werkdag heeft mijn man de ochtendshift, ik de rest ;-).

5u Ik sta op en maak mij in stilte klaar, zodat ik geen van de 4 wakker maak. (Vooral de kleinste van 2 jaar, want die slaapt nog steeds niet door...)

5u30 Brooddozen, koekendozen, sapjes, waterflessen,... Alles passeert in sneltempo de revue.

6u Ik vertrek naar mijn werk bij een grote verzekeringsmakelaar

15u Snel richting de school van mijn dochter (3,5j), want ze praat me telkens een schuldgevoel aan als ze ook maar 10 minuten in de naschoolse opvang moet blijven…

16u Vanaf 16u mag ik mijn zoontje halen bij de onthaalmoeder, tussendoor ga ik gauw nog iets extra halen voor het avondeten.

In de auto zingen we luidkeels mee met K3, in de hoop dat mijn dochter zo wakker blijft en ik haar niet in slaap binnen moet dragen, anders is ze ongelofelijk lastig als ze terug wakker moet worden. Indien ze doorslaapt staat ze in het midden van de nacht klaarwakker aan ons bed. (Geen optie!!)

De jongste pluszoon is ondertussen al met de fiets thuis aangekomen.

17u De oudste pluszoon is ondertussen ook met de bus aangekomen. Ik spoor de pluszonen aan om hun schoolwerk te maken en/of te studeren, luister naar verhalen van de dag en maak ondertussen het eten klaar.

18u Manlief is ondertussen al thuis en we kunnen aan tafel.

18u30 Badtijd! De kleintjes gaan gauw gauw in bad, zodat ze nog een klein dessertje mogen en ten laatste een uur later in bed liggen.

Manlief ruimt ondertussen op.

19u30 De kleintjes liggen in bed. Via de babyfoon hoor ik mijn dochter nog verschillende kinderliedjes kwelen, mijn zoontje verbouwt zijn meubels, elke dag opnieuw, maar ze geven de slaapstrijd meestal snel op.

19u45 Mijn man is ondertussen bezig met het nakijken van agenda's, taken en het opvragen van lessen. De rust begint stilaan te komen en ik verlang naar mijn zetel.

Nog wat was insteken, uithalen of ophangen en de rotzooi op de grond en achter en onder de zetel opruimen.

20u15 Zetel-tijd!! Effe tijd enkel en alleen voor mezelf, terwijl mijn man nog even tijd spendeert met zijn zonen.

21u Alle kinderen naar hun bed en nog een halfuurtje tijd voor ons als koppel. Wat bijpraten, tv kijken, en ik vertrek alweer om te gaan slapen, want 7u later gaat de wekker terug. En eigenlijk heb ik minimum 8u nodig, om te bekomen van de dag… ;-p

 

Wil je graag meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een overzichtje van jouw dag (en eventueel een foto van  je gezin) door naar lore@mamabaas.com

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes