4744fi.jpg

Een signaal van hoop om de sensatiebeluste gruwelbeelden te bestrijden

12/06/2017

Al het geweld dat ze elke dag tonen ... het kan ons geloof in de wereld alleen maar wegnemen. En ik denk dat onze kinderen net datgene nodig hebben wat de huidige berichtgeving van ons afneemt: optimisme. Vertrouwen in de 99% van de wereld die niet floreert bij de pijn van een ander.

Dromen van een betere wereld

Ik ben een realist. Passief dromen van een betere wereld verandert niets. Maar wij voeden wel een stuk van de nieuwe generatie op. We hebben de macht om onze waarden door te geven aan onze kinderen. Ik wil hen het signaal van hoop geven. Ze moeten de bedreigingen en gruwel die met terreur en oorlog gepaard gaan niet passief ondergaan. Maar ze moeten ook niet gebukt gaan onder de angst die deze terreur met zich meebrengt.

Angst voeden

Ik zoek zelf nog naar een manier om er mee om te gaan. Wat ik hen vertel zal zich beperken tot 'need to know'. Wij kijken niet meer naar het 7 uur journaal. Het is een schande hoe rauw en sensatiebelust de gruwel vandaag wordt getoond. Naar mijn gevoel voed je zo enkel de angst.

Boodschap van hoop

Ik zal altijd benadrukken hoeveel mensen vreedzaam willen samenleven. Dat we niet bang moeten zijn van die andere, maar dat we de verschillen tussen mensen, geloofsovertuigingen of godbetert opvoedkundige principes net moeten omarmen als een rijkdom.

Pas als de hoop sterft, zie ik geen toekomst voor mijn kinderen meer.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes