3916fi.jpg

Een verhaaltje over een echte held: de juf!

27/06/2016

“Mama, vertel nog eens een verhaaltje. Eentje waarvan ik heerlijk droom en van de monsters onder mijn bed tamme lammetjes maakt. Toe mama! Eentje over een echte held!”

"Zit dan maar dicht bij mij, want dit is een verhaaltje zonder boek en zonder prentjes’. De heldin over wie ik je ga vertellen kan je niet zomaar tekenen en kleuren in een boek. Ze draagt ook geen cape of kan niet vliegen, hoewel ze dat soms graag zou willen. Echte helden dragen trouwens geen opvallende kleren of roepen niet uit dat ze de beste zijn. Ze wonen meestal ook niet in een kasteel zoals de prinsen en prinsessen waar je zo naar opkijkt. Ze maken geen liedjes over zichzelf of laten anderen niet al de vuile karweitjes opknappen."

‘Waarom is ze dan een heldin mama?”

"Wel, deze heldin heeft wel echte superkrachten. Veel mama’s en papa’s begrijpen niet goed hoe ze het allemaal klaarspeelt."

“Kan ze dan voetballen zoals de Rode Duivels?"

“Nog beter lieverd, want ze zorgt ervoor dat alle kinderen die met haar meedoen plezier hebben, of ze nu winnen of verliezen. Meedoen en samen spelen is voor haar veel belangrijker dan winnen."

“Kan ze misschien zo mooi zingen als Ariel, de kleine zeemeermin?"

“Nog mooier en op zijn minst betoverend. Ze kan tientallen kindjes zomaar doen meezingen. Niet omdat het moet, het gaat vanzelf. De pure, onschuldige kinderstemmetjes klinken als engelenmuziek in de oren."

“Oh, ik denk dat ze dan ook wel heel erg mooi is mama!" 

"Ze ruikt naar heerlijk geparfumeerde vochtige doekjes en fruit. Haar wangen hebben altijd een prachtige rozige gloss, door de ontelbare knuffels en kusjes dat ze krijgt en haar handen zijn lekker warme en zachte magneten waar tientallen kinderhandjes aan blijven kleven. Ze heeft een hart van goud en is gevuld met pure kinderliefde."

“Maar Mega Mindy is beslist wel sterker!“

Nee hoor, deze heldin draagt in haar leven wel 1000 kindjes in haar hart! Maar vechten zoals Mega Mindy zal ze nooit doen. Eén van haar superkrachten

is haar engelengeduld. Ze wordt zelden boos, enkel als haar toverdoosje echt helemaal is opgebruikt. Dan vult ze ’s nachts haar doosje engelengeduld weer aan en is het de dag nadien weer koek en ei. Ze leert kinderen verdraagzaam zijn, leert ze delen en elkaar graag zien, zodat vechten en ruzie maken niet hoeft.

"En af en toe is ze sterker dan de natuur. Mama’s en papa’s weten niet hoe jullie ’s avonds thuis soms zo’n ongehoorzame donderwolkjes kunnen zijn terwijl zij jullie overdag met gemak omtovert in stralende zonnetjes. Het is ook alsof ze een soort toverwater gebruikt om kinderen op zo een korte periode te laten groeien en openbloeien."

"Gaan we morgen de dvd kopen van haar film mama?"

"Die bestaat niet lieverd, omdat die voor elk kindje anders is. Zij maakt de film, maar ze zal er zelden in voorkomen. Ze zorgt ervoor dat het kind in het middelpunt van de belangstelling staat."

"Mijn oogjes vallen toe mama, ik ga nu heerlijk dromen…"

"Over de heldin waar ik je over vertelde?"

"Ja, …over mijn juf!"

Ook zo blij en dankbaar voor de juf of meester?

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes