5705fi.jpg

Fenomenale prestatie: kolvende mama wint ultrarace van 431 kilometer en verpulvert alle records

21/01/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

De Britse Jasmin Paris heeft zonder twijfel een plaatsje veroverd in het lijstje ‘zotte prestaties’. De ultraloopster won onlangs de ‘Montane Spine Race’, een loopwedstrijd van niet minder dan 431 kilometer. Maar dat is nog niet alles: niet alleen bedroeg haar voorsprong op de eerste man meer dan vijftien uur, ze verpulverde ook nog eens het parcoursrecord met meer dan twaalf uur. Oh ja, en hadden we al vermeld dat de vrouw nog borstvoeding geeft en tijdens de wedstrijd verschillende keren kolfde?!

Jasmin Paris

Tijdens de wedstrijd, die vanuit centraal Engeland naar Schotland gaat, moeten deelnemers zelf het nodige materiaal dragen, en ze kiezen zelf of en wanneer ze slapen. Jasmin sliep tijdens de volledige wedstrijd slechts … drie uur! Tijdens de wedstrijd moet er bovendien serieus worden geklommen: het totale hoogteverschil is gelijk aan 1,5 keer de Mount Everest oplopen.

De 35-jarige Jasmin legde de wedstrijd van 431 kilometer uiteindelijk af in 83 uur, 12 minuten en 23 seconden. Twee derde daarvan liep ze in het donker. “De uitdaging zit erin om op de juiste momenten te slapen,” vertelde ze aan BBC. “Op het einde zag ik dieren verschijnen uit stenen, ik was echt aan het hallucineren.”

Jasmin is de eerste vrouw ooit die de race heeft gewonnen, en ze verbeterde het parcoursrecord (dat op naam van een man stond) met meer dan 12 uur. Respect!

Kolven

Jasmin is dierenarts en werd 14 maanden geleden mama van een dochtertje. Ondertussen is ze ook nog een thesis aan het schrijven, maar dat weerhield er haar dus allemaal niet van om te blijven trainen. Eigenlijk was ze van plan om te stoppen met borstvoeding, maar tijdens de feestdagen werd haar dochtertje ziek en dus bleef ze toch maar verder doen.

Ook tijdens de race. Haar man bracht vier keer haar kolfmachine, zodat ze ook dan moedermelk beschikbaar had voor haar dochtertje. “Mijn productie nam wel af tijdens de race, maar ik ben toch blij dat ik het heb gedaan!”

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes