4740fi.jpg

Fietsende vroedvrouwen doen aan crowfunding (en hebben jouw steun nodig)

12/06/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Flora en Bianca zijn twee ambitieuze en ecologisch bewuste vroedvrouwen die werkzaam zijn in Brussel en met hun vzw WHEEL of CARE al hun afspraken bij zwangere en pas bevallen vrouwen met de fiets doen. Om nieuwe fietsen voor hun nieuwe collega’s te kunnen kopen, nieuw medisch materiaal en regenkledij te kunnen aanschaffen zijn ze gestart met een crowdfunding. Een mooi doel om te steunen, als je het ons vraagt. 

Tien jaar geleden staken Flora en Bianca de koppen bij elkaar om hun droom, een eigen vroedvrouwenpraktijk, te verwezenlijken.

Ze hebben ook ondervonden dat Brusselse moeders vaak moeilijkheden ondervinden bij het vinden van een kolfapparaat. Daarom willen ze enkele elektrische kolfapparaten kopen om aan kansarme moeders in Brussel te verhuren.

Waarom ze alles met de (elektrische) fiets doen? Zo hopen ze toch hun steentje bij te dragen aan een groenere stad. Hun focus ligt op ‘slow care’, gekenmerkt door een persoonlijke aanpak naar de patiënten toe. Bianca en Flora willen echt hun patiënten kennen en er hun tijd voor nemen. Naast pre- en postnatale zorg doen ze ook aan verpleging van ouderen. 

Met een klein steuntje in de rug komen ze alweer een stapje dichter bij hun droom, dus wie zich geïnspireerd voelt: feel free to donate :-)! Meer info vind je op hun Facebookpagina of website. Om te doneren kun je terecht op de site van growfunding

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes