Fotografe legt op beeld vast hoe het moederschap er écht uitziet

  • door Mamabaas

Giedre Gomes is een Amerikaanse fotografe van 35. Ze is gespecialiseerd in kinder- en zwangerschapsfotografie, en haar foto’s lijken stuk voor stuk uit een sprookjeswereld te komen. Maar speciaal voor moederdag wou Gomes een reeks maken waarbij ze zich focust op de realiteit en de routine van mama’s. En of die foto’s herkenbaar zijn!

“Normaal maak ik foto’s van prachtige, dromerige mama’s die hun baby kussen in een bloemenveld. Dat is prachtig. Maar dan kom ik thuis in de realiteit, bij mijn eigen gezin en mijn twee zonen. En daar zijn geen regenbogen, eenhoorns of vlindertjes te bespeuren,” vertelde Gomes.

GG
GG

En dus riep ze een paar vriendinnen en hun kinderen bij elkaar, en focuste ze op het échte moederschap. “Het is niet altijd gemakkelijk om mama te zijn. Er zijn dagen waarop ik zit te wachten tot mijn man thuiskomt, zodat ik een halfuur voor mezelf kan nemen. Al wordt het wel gemakkelijker: ik kan eindelijk in alle rust eens een douche nemen. Maar meestal zit mijn driejarige ondertussen op het toilet te wachten tot ik klaar ben.”

Klinkt behoorlijk herkenbaar… En dat zijn ook de foto’s:

GG
GG
GG
GG
GG
GG
GG
GG
GG
GG