3450fi.jpg

Geboortereportage van Kim Rondas: Welkom Camille!

19/02/2016
Mamabaas
Door Mamabaas

Dit verhaal begint in het midden van de nacht. Om 3u30 werd geboortefotografe Kim Rondas gebeld door Sofie: de vliezen waren gebroken, het spel was begonnen... Dit is het verhaal van de geboorte van Camille.

Dit verhaal begint in het midden van de nacht. Om 3u30 werd geboortefotografe Kim Rondas gebeld door Sofie: de vliezen waren gebroken, het spel was begonnen... Dit is het verhaal van de geboorte van Camille. 

Veel weeën, weinig ontsluiting

"Een uurtje later ging opnieuw de telefoon: 1 centimeter ontsluiting en de weeën komen op gang. Normaal zou ik dan nog niet vertrekken maar ik wist nog dat Sofie haar tweeling op drie uur tijd op de wereld had gebracht en wou het risico niet lopen om te laat te komen. 

Eens in het ziekenhuis bleek dat Sofie haar weeën al goed begonnen waren. Tussendoor kon er nog wat gebabbeld en gelachen worden. Maar niet voor lang... Want wat een weeënstorm kwam daar aanzetten! Sofie had helemaal geen tijd om tussen de weeën door te bekomen maar ze ving de weeën zo goed op! Ik sta toch steeds vol bewondering over de kracht van een barende vrouw.  

De weeën volgden zo snel, dat het leek alsof de geboorte voor binnenkort zou zijn. Maar niets was minder waar: bij een volgende controle was de ontsluiting nog altijd maar 1 centimeter. Dit was een serieuze domper op de vreugde."

Eindelijk gaat het vooruit

Er wordt gekozen voor een epidurale en Sofie kwam langzaam terug op deze wereld. Al die tijd wordt ze bijgestaan door haar man Fréderick, die tussen de weeën door ook druk bezig is met bellen en sms'en om ervoor te zorgen dat zijn zaak bleef draaien. 

Na een uur volgt er opnieuw een controle en heeft Sofie al vier centimeter ontsluiting! Yes! Dit gaat de goeie kant op! Ik zie op de monitor dat ze ook goede en efficiënte weeën heeft.  Ondertussen heert er zo een fijne sfeer in de kamer, we babbelen en lachen er op los. Wat een fijne job heb ik toch en wat heerlijk dat ik hier weer mag bij zijn!

Niet veel later heeft Sofie volledige ontsluiting en mag ze gaan persen. Ik was nog helemaal in de relaxte sfeer, maar daar heb ik me aan laten vangen want deze baby kwam met zo een recordtempo op de wereld! Ik fotografeerde het hoofdje en bij de volgende wee was ze er al helemaal en lag ze al veilig in de warme armen van haar mama.

Voor Fréderick was dit de geboorte van zijn eerste kind. Hij volgde ieder moment van de bevalling bewust en was zo een mooie steun voor Sofie. Ik zag hem zo duidelijk tot over zijn oren verliefd worden op zijn dochter! Wauw!

Bekijk hieronder de volledige reportage. 

Voor meer van dit moois surf je naar: www.geboortefotografie­-vlaanderen.be​

Wee na wee na wee volgde elkaar op

weeënstorm

Aanstaande papa moet ook de zaken laten draaien

bevalling

Yes you can!

bevallend koppel

Een rustgevende handoplegging

bevallend koppel

En toen was er een hoofdje...

bevalling

Eindelijk in de armen van mama

baby

Hello world, this is me: Camille!

baby

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes