5283fi.jpg

‘Wanneer beginnen jullie nu eens aan kinderen?’

6/11/2023

‘Wanneer beginnen jullie nu eens aan kinderen?’ Niet ‘mooi weer vandaag, hé?’ of ‘hoe gaat het op je werk?’. Neen. Het enige waar de mensen aan denken als ze mij zien, zijn kinderen. En waarom ik die nog niet heb. Welja, moest het van mij afhangen, dan lag er op dit moment eentje in mijn armen. En dat voorgaande zou ik het liefst van al keihard in hun oor schreeuwen. Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik lach het weg en zeg dat we voorlopig nog even oefenen. Diep vanbinnen zit er een klein meisje dat in tranen uitbarst. Want ik heb genoeg van het ‘oefenen’. Ik wil nu gewoon óók -the real deal-. Een baby. Legacy. Onvoorwaardelijke liefde.

Stilaan zijn er al wat meer mensen die van onze kinderwens af weten. Want bij sommige mensen kan en wil je niet doen alsof. Niet weglachen. Soms moet je het gewoon eens kwijt. En dan wordt het vaak stil. Want een antwoord als ‘het lukt gewoon niet’, dat zien de mensen niet aankomen.

Bezig

Wij zijn nu een jaar ‘bezig’. Want zo zeggen we dat. Bezig. Bezig als in: wij hebben seks op en rond mijn eisprong met als doel een kindje te maken. Was het maar zo makkelijk.

En -er niet aan denken, of -er niet te veel mee bezig zijn, ook -je bent nog jong en hebt nog tijd, en de beste -er is iets anders dat eerst op jullie pad komt. BULLSHIT. Laat me niet lachen. Hoe kan je niet aan je eigen kinderwens denken wanneer je elke vijf minuten een zwangerschapsaankondiging ziet op Facebook? Er komt eerst iets anders op ons pad? WIL DAT DAN EENS RAP VAN MIJN PAD GAAN ZODAT DE WEG VRIJ IS!? Iedereen bedoelt het goed, maar het voelt niet goed.

Het leven gaat verder

Het is momenteel zo ver gekomen dat vriendinnen die ‘het’ weten, niet durven te vertellen dat ze zwanger zijn, uit schrik mij te kwetsen. (Hoewel ik een gat in de lucht zou springen, want nieuw leven is ALTIJD fantastisch nieuws.) Mensen zijn ook gestopt met vragen hoe het gaat. Gewoon, omdat het zo lang duurt en het leven gaat verder.

Mijn leven niet.

Ik zit op een plooistoel met Ben en Jerry’s en wacht op datgene dat blijkbaar eerst op mijn pad moet komen.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes