Gedichtendag: Parenting op automatische piloot (Lentezoet)

  • door Mamabaas

Dichteres Tirza van Schie is een straffe madam/mama.  Ze heeft vier kinderen (waaronder 1 tweeling) die heel snel op elkaar kwamen. Die eerste paar jaren leefde ze, zoals dat gaat, op automatische piloot. Gewoon: luier verversen, eten geven, in bedje leggen, opruimen en dan weer helemaal opnieuw. 

Dichteres Tirza van Schie is een straffe madam/mama. Ze heeft vier kinderen (waaronder 1 tweeling) die heel snel op elkaar kwamen. Die eerste paar jaren leefde ze, zoals dat gaat, op automatische piloot. Gewoon: luier verversen, eten geven, in bedje leggen, opruimen en dan weer helemaal opnieuw.

Mama op automatische piloot

'Onze laatste drie kinderen kwamen in twee jaar tijd en alhoewel ik daar enorm van genoot, zaten er dagen tussen dat ik me... nou ja, een fabriekje voelde', vertelt ze op haar Facebookpagina.

'Waar ik bij de eerste óveral uitgebreid de tijd voor nam en bij iedere verschoning goetsjie-goetsjie boven de commode hing, kwam ik daar in die tijd ineens nauwelijks aan toe! Er waren dagen die aan elkaar leken te hangen van voedingen, verschoningen, oudste uit school halen, was draaien, kindjes op bed leggen en oh ja, wéér voeden.'

Heel herkenbaar dus, en het ideale gedicht voor vandaag, voor de vele mama's/papa's die soms eens op automatische piloot draaien... Weet dus dat je niet de enige bent en dat het je echt geen slechtere ouder maakt :-)... Het hoort er allemaal een beetje bij, of ze nu nog héél klein zijn of al een beetje groter zijn :-)...

Meer info: Versjes van een moeder, Lentezoets gedichtenbundel, ligt nu in de winkels (ook online te koop). Meer info via deze link.

lentezoet gedicht