8024fi.jpg

Het effect van voeding en beweging op je mentale gezondheid

21/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Als mama is het belangrijk om goed zorg te dragen voor je mentale gezondheid. You can’t pour from an empty cup en je leven bestaat nu eenmaal niet altijd uit regenbogen en zonneschijn. Zeker niet met kleine kindjes in huis. Mama zijn is ongelooflijk mooi, maar ook soms ongelooflijk moeilijk. Je ervaart ongeziene vermoeidheid en onzekerheid, maar ook de mooiste momenten van pure, onvoorwaardelijke liefde. Wees dus te allen tijde lief voor jezelf.

Naast gezonde voeding en beweging wordt je gezondheidstoestand ook bepaald door je mentale gezondheid. Deze elementen zijn ook onderling verbonden: zowel voeding als beweging hebben een direct effect op je mentale gezondheid.

Recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat gezonde voeding de gemoedstoestand positief beïnvloedt en ongezonde voeding het risico op depressie kan verhogen. Het lichaam maakt door frequent te bewegen het hormoon endorfine aan. Endorfine geeft je een gelukkig gevoel, waardoor je meer energie krijgt en je je beter in je vel voelt.

Sport of beweeg je buiten? Nog beter! Heb je al gehoord van de term Friluftsliv? Het is Noors voor open-air living, met andere woorden frequent de natuur opzoeken, ongeacht het weer. Ja dit betekent ook in de regen :-).

Dit blijkt belangrijk, want volgens een recente wetenschappelijke studie geeft minstens twee uur per week tijd buiten doorbrengen een boost aan je gemoed en geluk. Dit is niet alleen voor jou zo, ook je mini zal er baat bij hebben.

gezonde mama gids

Meer lezen

In ‘De gezonde mama gids’ leer je wat een gezond voedingspatroon is, hoe je dit kunt toepassen voor jezelf en je familie, en hoe jij je kindjes hier goed in kunt begeleiden. Je ontdekt waarom bewegen zo belangrijk is en op welke manier je dit realistisch kunt inplannen in je drukke levensstijl als mama van kleine kindjes. Jennifer gaat ook in op mentale gezondheid en vertelt hoe jij als mama beter voor jezelf kunt zorgen.

Deze gids vormt een handleiding en een houvast om jouw levensstijl en die van je gezin op een haalbare manier zo gezond mogelijk te maken.

Meer info vind je hier.