3012fi.jpg

Hoe ga je optimaal naar de film met vier kindjes?

26/12/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

Hoera, het is vakantie! Jammer genoeg heb ik geen twee weken vrij, dus moet ik creatief zijn en afspreken met vriendinnen om elk om de beurt eens op de kindjes te passen. Gisteren was het aan mij en ik had al meteen een plan: we zouden naar de cinema gaan. 'We', dat zijn ikzelf, dochterlief en drie vriendinnetjes. Een combinatie die voor het nodige plezier en gegiechel zorgde...

Zo geniet je optimaal van de film

Uiteraard liep niet alles van een leien dakje. De volgende keer gaan we het een beetje anders aanpakken, hier en daar :-).

Reminder to myself, voor een volgende keer:

 

 • Koop je tickets op voorhand. Online, indien mogelijk. Want anders zou het kunnen gebeuren, ik zeg maar wat, dat je je autosleutels laat liggen op de selfservice ticketautomaat. Waardoor je na pakweg een half uur beseft dat je ze kwijt bent, en een spurt moet inzetten om als een geluk bij een ongeluk je sleutels bij de receptie te kunnen ophalen.
   
 • Ga niet te snel in de filmzaal zitten. Je hebt hopelijk genummerde tickets gekocht (niet in alle zalen zo) en hoeft dus net per se vroeg aanwezig te zijn. Je weet hoe lang het reclameblok voor de start van de film kan duren? Voor kleuters lijkt dit ein-de-loos. Zelfs al heb je voor de nodige spijs en drank gezorgd.
   
 • Drinken doen we met mate als we naar de film gaan. Zorg dat de kids niet te veel gedronken hebben net voor of tijdens de eerste filmhelft. Anders kan je er prat op gaan dat je pakweg een drietal keer een bezoekje naar het toilet mag begeleiden. Zelfs al is het een film met een pauzeblok. (Ook hier spreek ik weer uit ervaring).
   
 • Bereid je voor op vragen. Véél vragen. ‘Mama, zitten er ook feetjes in mijn hoofd?’, 'Die vieze clown bestaat toch niet echt he?', 'Waarom moet ik huilen?'...
   
 • Regen of koud weer? Eén adres: de cinema.
   
 • Kies een film waar je zelf ook van kan genieten. Tekenfilms: ik ben fan! Disney- of Pixarfilms zijn altijd een winner!

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes